Tribina Narodne Banke Srbije, namenjena mladima “Tvoj novac” 5. oktobra u Zaječaru

nbs-coverNarodna banka Srbije poziva mlade i sve zainteresovane građane Zaječara na tribinu na kojoj će se pričati o tome kako da obezbedite sredstva za školovanje, i koji su najčešće korišćeni finansijski proizvodi i usluge?

Tribina će biti održana u sredu, 5. oktobra 2016. godine, sa početkom u 13.00 časova u maloj sali Gradske uprave Zaječar u organizaciji Timočkog omladinskog centra.

Saznajte nešto više o finansijskim proizvodima i uslugama koje nude banke, društva za osiguranje, davaoci finansijskog lizinga i društva za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima.

Narodna banka Srbije, u okviru svojih nadležnosti, sprovodi aktivnosti na polju finansijske edukacije građana, preduzetnika, poljoprivrenika i posebno mladih u cilju boljeg razumevanja finasijskih proizvoda i usluga koje se nude na finansijskom tržištu.

Edukativne aktivnosti Narodne banke Srbije imaju, pre svega, za cilj da pruže potpune i sveobuhvatne informacije mladima o finansijskim proizvodima i uslugama sa kojima će kao budući korisnici da se susretnu u raznovrsnim ponudama banaka, lizing kuća, osiguravajućih društava, dobrovoljnih penzionih fondova. Ovakvim preventivnim delovanjem, Narodna banka Srbije ukazuje na rizike koji mogu da se jave prilikom korišćenja finansijskih proizvoda i usluga i ujedno upućuje i na mogućnost i proceduru ulaganja pritužbe NBS na rad finansijskih institucija u cilju zaštite prava i interesa korisnika finansijakih usluga, u skladu sa Zakonom o zaštiti korisnika finansijskih usluga. O svemu navedenom detaljnije imate informacije na sajtu www.nbs.rs Zaštita korisnika i na sajtu www.tvojnovac.rs.

Narodna banka Srbije sprovodi aktivnosti na polju finansijske edukacije putem organizovanja edukativnih tribina, na dogovorene teme, u saradnji sa društveno odgovornim institucijama, zatim putem podele štampanog edukativnog materijala, kao i pružanjem pomoći građanima u neposrednom kontaktu u okviru kancelarija u filijalama u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Užicu.

NBS – Filijala u Nišu je u toku prethodne i početkom ove godine, u saradnji sa lokalnim samoupravama, bibliotekama, kancelarijama za lokalni ekonomski razvoj i kancelarijama za mlade održala tribine u Pirotu, Dimitrovgradu, Surdulici, Aleksincu, Negotinu, Kladovu, Donjem Milanovcu, Majdanpeku, Nišu, Blacu, Vranju, Vladičinom Hanu, Kuršumliji, Beloj palanci i Merošini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

SDG