Mladi pokazali veliko interesovanje za temu mentalnog zdravlja

Sala Prostora za POMAK bila je popunjena do poslednjeg mesta na panel diskusiji “Mladi i mentalno zdravlje – kome se možeš obratiti?”
Sa zainteresovanim Zaječarcim i Zaječarakama, među kojima je najviše bilo mladih ljudi, na temu mentalnog zdravlja razgovarali su
👉Darinka Ilić – psihološkinja, volobterka i koordinatorka Savetovališta za studente u Nišu.
Darinka je mladima iz Zaječara predstavila koncept i rad savetovališta, a informacije su značajne najviše za mlade iz Zaječara koji već studiraju u Nišu, ali i za buduće brucoše u Nišu.
👉Darko Nikolić – omladinski radnik u TOC-u
Darko je mladima predstavio koncept omladinskog rada i ulogu omladinskih radnika, ali i značaj omladinskog rada u prevenciji mentalnog zdravlja kod mladih. Takođe Darko je predstavio i sistem podrške civilnog sektora, kao i značan međusektorske saradnje udruženja i instiucija.
👉Mia Vukić Vitomirović – koordinatorke za mlade Grada Zaječara, sertifikovana omladinska liderka @kzmzajecar
Mia je mladima pričala o aktivnostima KZM, načinu komunikacije KZM sa mladima, kao i planovima KZM i grada na temu očuvanja mentalnog zdravlja mladih. Takođe Mia je predstavila i online savetovalište za mlade koje su pokrenuli KZM i Grad Zaječar, kome je ono namenjeno, kako je do sad funkcionisalo i kakvi su dalji planovi u vezi sa tim.

🎯S obzirom na veliku zainteresovanodt mladih za temu, prepoznali smo značaj za nastavkom organizacije ovakvih panela, u okviru kojih će mladi imati priliku da razgovaraju sa različitim omladinskim radnicima, psiholozima, sociolozima, psihoterapeutima, a ne temu prevencije i značaja reagovanja kada je u pitanju mentalno zdravlje.

Ova panel diskusija deo je zagovaračke incijative koja ima za cilj da radi na poboljšanju mentalnog zdravlja mladih u Zaječaru, a deo je projekta “Unapređenje mentalnog zdravlja mladih – koordinacija lokalnih i nacionalnih aktera 1.0” koje sprovode Nacionalna asocijacija Kancelarija za mlade, Omladinski savez udruženja – OPENS, Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada – NAPOR, Krovna organizacija mladih Srbije i Savez izviđača Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

SDG