Obuka za menadžere filmskih lokacija – poziv za prijave

U okviru projekta Filmtastic East Serbia, TOC – Asocijacija za razvoj održivih zajednica i Srpska filmska asocijacija organizuju trodnevni intenzivni kurs za menadžere lokacija na teritoriji grada Zaječara i opština Negotin i Majdanpek. Trening je besplatan i namenjen lokalnom stanovništvu koje će dobiti priliku da se u okviru ovog specijalizovanog kursa upozna sa pozicijom menadžera lokacija i nauči osnove saradnje sa filmskim ekipama sa ciljem da postanu njihov deo.

Polaznici će imati jedinstvenu mogućnost da nauče šta je potrebno da bi postali uspešan član tima odgovornog za odabir i upravljanje  lokacijama za filmska snimanja, kao i da se upoznaju sa . Uvideće zašto je sektor lokacija značajan za proces snimanja filma kroz sve faze produkcije, od početne ideje do detaljnog i osmišljenog plana snimanja i koje su obaveze svih članova lokacijskog tima.

Poseban segment biće praktični deo u kome će tokom obilaska lokacije uživo biti objašnjeno kako sprovesti dobar skaut (traženje lokacija) i pripremiti lokaciju za prezentovanje klijentima/autorskoj ekipi.

KOME JE TRENING NAMENJEN?

  • živite u Zaječaru, Majdanpeku, Negotinu ili njihovoj bližoj okolini
  • poznajete prirodne, istorijske i kulturne znamenitosti koji se nalaze na teritoriji pomenutih gradova i opština
  • želite da pomognete u pronalaženju potencijalnih filmskih lokacija u istočnoj Srbiji
  • imate iskustva u organizaciji događaja ili turizmu
  • zainteresovani ste za fotografiju
  • posedujete organizacione sposobnosti i želite da razvijete specifična znanja i veštine o filmskoj logistici i organizaciji, ali i veštine i znanja iz oblasti administracije i komunikacije sa javnim službama i lokalnim turističkim akterima

Ideja kursa je da pored pružanja neophodnih znanja i veština za mapiranje i fotografisanje potancijalnih filmskih lokacija, formira i mrežu proaktivnih članova u Zaječaru, Negotinu i Majdanpeku i kroz nju obezbedi kontinuiranu komunikaciju i povećanu vidljivost za više projekata koji će se snimati u istočnoj Srbiji, i ujedno radi na razvoju turističkih potencijala lokacija.

KADA I GDE SE ODRŽAVA TRENING?

Kada: 8. septembra (onlajn uvodno predavanje), i uživo 14. i 15. septembra

Gde: Zaječar

REGISTRACIJA

Prijave za učestvovanje na treningu su obavezne putem ONLINE LINKA.

Rok za prijave: 31. avgust 2023.

Ovaj projekat realizuje TOC – asocijacija za razvoj održivih zajednica i Srpska Filmska Asocijacija, a podržan je od strane Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju – GIZ, u okviru EU programa za razvoj kreativnih industrija i promociju kulturnog nasleđa i turizma u Istočnoj Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

SDG