Godišnja konferencija Moj poslanik 2023 30. maja u Nišu

Koliko su narodni poslanici aktivni i na koji način predstavljaju građane u Skupštini? Šta je dobro, a šta može bolje? Ko su najaktivniji poslanici, a ko se ne javlja za reč u Skupštini? O ovim temama razgovaramo na tradicionalnoj godišnjoj konferenciji platforme Moj poslanik, koja se održava u utorak 30. maja od 11 sati u hotelu Ambasador u Nišu.

Organizacija Proaktiv, sa svojim partnerima aktivno prati rad 46 poslanika u aktuelnom sazivu parlamenta sa teritorije južne, istočne Srbije, Rasinskog i Raškog okruga. Na konferenciji će biti dodeljene nagrade najaktivnijim poslanicima iz svih regiona, a pored toga biće reči o važnim temama.

Na prvom panelu u fokusu su Mladi u parlamentu. Da li ih i koliko ima, jesu li aktivni, koliko se njihov glas čuje i uvažava? O ovim temama razgovaraće Miljana Pejić iz Krovne organizacije mladih Srbije; Vukašin Grozdanović iz OPENS-a i Đorđe Stanković, narodni poslanik.

Drugi panel donosi nam temu ženske solidarnost i važna pitanja koja su tiču učešća žena u političkom životu, međusobone podrške i razumevanja kao i odgovora na nasilje, bilo da je ono verbalno, fizičko ili nekog drugog tipa. Svoje viđenje izneće Maja Kamenov iz Odbora za ljudska prava Niš, Bojan Klačar iz CESID-a i Sanja Jefić Branković, narodna poslanica.

Na kraju konferencije biće dodeljene nagrade poslanicima sa najvećim brojem obraćanja u Skupštini, od formiranja novog Saziva do danas.

Moj poslanik je platforma koja ima za cilj da unapredi komunikaciju građana i izabranih narodnih poslanika i da ukaže na značaj razumevanja i dobrog odnosa između njih. Građani imaju mogućnost da poslanicima ukažu na probleme, postave pitanja posredstvom platforme i da daju predloge poslanicima u vezi sa važnim temama koje se tiču njihove lokalne zajednice.

Platformu vode organizacija Proaktiv iz Niša i partneri Timočki omladinski centar iz Zaječara, Edukativni centar Kruševac i Urban In iz Novog Pazara.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

SDG