U Zaječaru održana obuka za terenske saradnike u Zaječaru u oblasti socijalne zaštite

U periodu od 15. do 17. marta 2023. godine TOC je organizovao Osnovni i napredni trening za terenske saradnike.
Cilj osnovnog jednodnevnog treninga je bio da učesnici steknu osnovna znanja kada je u pitanju outreach rad, odnosno rad terenskih saradnika. Tokom osnovnog treninga učesnici u imali priliku da nauče više o osnovama autrič rada, kao i kakav bi trebalo da bude profil jednog autrič radnika, zatim osnovne principe u mapiranju hotspotova, tj. mesta gde se može vršiti terenski rad, više o uslugama koje se mogu pružati u okviru autrič, tj. terenskog rada, kao i minimumu standarda koji se sprovede u okviru terenskog rada.
Nakon Osnovnog treninga, usledio je i Napredni trening za buduće terenske saradnike u oblasti socijalne zaštite, u okviru koga su  učesnici su imali priliku da prošire znanja koja su stekli tokom osnovnog treninga. Budući terenski saradnici radili su prvenstveno na definisanju ciljanih populacija sa kojima bi trebalo da rade budući terenski saradnici, karakterista ciljanih populacija, izazova i potreba u radu sa njima. Tokom naprednog treninga, na osnovu infromacija koje su dobili tokom osnovnog treninga, učesnici su radili na mapiranju hot spotova, odnosno mesta gde se može vršiti terenski rad sa ciljanim populacijama, a koje su i prepoznatli sami od učesnici, budući terenski saradnici. Takođe, u okviru naprednog treninga rađeno je i mapiranje ključnih osoba i organizacija, kao i institucija u koje bi terenski saradnici upućivali korisnike nakon obavlejnog terenskog rada.
Osnovni i napredni trening za terenske saradnike realizovale su kolege iz Asocijacije Duga Aleksandar Prica i Slaviša Kovač.
Projekat “Terenski rad u zajednici” finansira Evropska unija preko programa EU PRO Plus. Njegov sadržaj je isključiva odgovornost TOC-a i ne odražava nužno stavove Evropske unije.
Projekta “Terenski rad u zajednici” TOC realizuje u partnerstvu sa Gradskom upravom Zaječar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

SDG