Ekonet – U Zaječaru organizovana izložba dečjih radova na temu razvrstavanja otpada

TOC je u perthodnom periodu, tačnije tokom oktobra i novembra 2022. godine, realizovao 3 radionice u vrtićima Ljiljan, Zdravac i Svitac, na temu zaštite životne sredine i upravljanja otpadom.

Nakon organizovanih radionica, deca su naučeno prikazali kroz likovne radove koje su izradili zajedno sa svojim vaspitačicama. Izložba ovih radova priređena je na Skveru u Zaječaru, 27. decembra 2022. godine, tokom Novgodišnjeg bazara, u okviru koga su deca koja su učestvovala na radionicama imala novogodišnju priredbu. Ovo je bilo idealno vreme za realizaciju izložbe kako bi roditleji imali priliku da pogledaju radove dece iz sva 3 vrtića.

Tokom izložbe realizovana je podela infromativnih mateirjala ne temu značaja razvrstavanja otpada i tom prilikom su članovi TOC tima razgovarali sa građanima Zaječara o tome da li oni rade na selekciji otpada u svojim domovima,  da li bi ukoliko postoji infrastruktura u gradu za razvrstavanje otpada, oni počeli da rade selekciju otpada i u svojim kućama.

Ovaj događaj organizovane su u okviru projekta EkoNet – korak dalje, koji realizuje udruženje Forca iz Požege, u partnerstvu sa još 3 članice mreže Somborski edukativni centar – SECEdukativni Centar Kruševac i #TOC

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

SDG