Sa decom iz vrtića “Ljiljan” o pravilnom razvrstavanju otpada

Timočki Omladinski Centar u okviru projekta “Ekonet – korak dalje” 24. oktobra 2022. godine, realizovao je edukativnu radionicu u Predškolskoj ustanovi Đulići,  a na temu pravilnog razvrstavanja otpada.
Deca iz vrtića “Ljiljan” kroz radionicu su pokazala neko osnovno znanje na temu reciklaže, kao i prikupljanja i razvrstavanja otpada, koje su ovom prilikom kroz nekoliko edukativnih igrica mogli da dopune novim informacijama.
Strukovna vaspitačica Milena Stojanović, najpre je sa decom kroz razgovor učila na temu reciklaže, kao i o vrstama otpada, ali i kako nepravilno odlaganje otpada utiče na nas i na našu životnu sredinu. Kroz edukativne igrice, deca su imala priliku da nauče o vrstama otpada, mokrom i suvom, kao i o podeli suvog otpada i razvrstavanju ovog otpada u ri različite kante. Završni deo radionice bio je rezervisan za igru razvrstavanja otpada u tri kante, što je ujedno poslužilo i kao neka vrsta primene stečenog znanja kroz radionicu.
Projekat EkoNet realizuje udruženje Forca iz Požege, u partnerstvu sa još 3 članice mreže Somborski edukativni centar – SEC, Edukativni Centar Kruševac i #TOC

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

SDG