Poziv za prijave na Akademiju preduzetništva za mlade

Imaš ideju da pokreneš sopstveni biznis, ali nisi siguran/a kako da je realizuješ do kraja i uobličiš u dobar biznis plan?

Pokreno/la si neki svoj mali biznis, ali nisi siguran/a kako dalje da ga razvijaš?

Imaš neki svoj proizvod, ali ti je potrebno bolje pozicioniranje na tržištu i bolje brendiranje i marketing kako bi došao do svojih klijenata?

Akademija preduzetništva za mlade je onda idealno mesto gde možeš proći niz obuka, koje će ti pomoći da dođeš od ideje do realizacije, a onda i do svojih kupaca ili korisnika usluga, ka oi kako da unaprediš i poboljšaš možda već započeti, ali nedovoljno razvijeni biznis.

Obuke koje očekuju polaznike Akademije preduzetništva za mlade su sledeće:

  1. Kanvas biznis modelovanje – predavač Sonja Dakić, iskusna preduzetnica i biznis mentorka, životno motivisana za rad i razvoj u polju društvenog preduzetništva tj. biznisa sa svrhom, idejama koje menjaju svet i donose radost u duši.
  2. Pisanje biznis plana – predavač Nemanja Glavinić, menadžer za razvoj programa Dostignuća mladih u Srbiji. Još kao srednjoškolac bio je proglašen najuspešnijim direktorom Učeničke kompanije u Srbiji za 2006. g. Diplomirani je pravnik, a već devet godina radi u sferi obrazovanja mladih, trenutno u organizaciji Dostignuća mladih u Srbiji (Junior Achievement), najvećoj svetskoj organizaciji za preduzetničko učenje.
  3. Brendiranje i marketing – predavač Ivan Ćosić, vlasnik agencije Plain&Hill, dizajner, kreativac, bloger i predavač na brojnim domaćim i regionalnim konferencijama. Bavio se različitim vidovima posla u kreativno-marketinškoj industriji. Veruje u budućnost i potencijal koju tehnološko preduzetništvo ima u Srbiji, te zajedno sa svojim timom organizuje konferenciju wwvrsac: živi lokalno – radi globalno koja je nazvana najinspirativnijom konferencijom u Srbiji do sada
  4. Izvori finansiranja – predavač Milivoje Jovanović, svoje akademsko obrazovanje započeo je kao student Ekonomskog Fakulteta Univerziteta u Nišu, a uspešno nastavio na Executive Master of Business Adminstration (EMBA) studijama u Velikoj Britaniji – City College, Univerzitet u Šefildu. Nakon uspešne karijere u međunarodnim organizacijama (OEBS, HELP) i finansijskom sektoru u Srbiji (SoGe, Unicredit banka) , Milivoje je odlučio da stečeno znanje i profesionalno iskustvo primeni u nevladinom sektoru, kao jedan od osnivača NVO ENECA koja je od 2005 do danas podržala osnivanje i proširenje poslovanja za 2500 malih i porodičnih biznisa.
  5. Knjigovodstveno savetovanje – predavač Željko Milić, knjigovođa iz Zaječara, koji već više od 10 godine uspešno void svoju knjigovodstvenu agenciju Office, koja posluje sa više od 100 klijenata na teritoriji cele TImočke Krajine

Takođe, polaznici Akademije preduzetništva za mlade imaće priliku da se susretnu sa uspešnim preduzetnicima od kojih će moći da čuju lične price na putu do razvoja, a takođe će učesnici moću da im postave pitanja i podele sa preduzetnicima svoje dileme,a za koje mogu dobiti savet i odgovore iz prakse.

Ko može da se prijavi?

Mladi uzrasta 18 do 30 godina, iz Zaječarskog i Borskog okruga

Mladi koji imaju neku ideju za pokretanje biznisa, ka oi oni koji su počeli da razvijaju svoj budući biznis, kome treba dalje uobličavanje.

Način i rok za prijavu?

Prijava je moguća popunjavanjem kratkog online prijavnog formulara, a rok za prijavu je 2. Jul 2021. godine.

Odabrani kandidati, nakon izvršene selekcije, biće obavešteni o učešću na predstojećim aktivnostima i kao i rasporedu, mestu i vrememnu održavanja radionica.

 

Projekat Od ideje do preduzetništva realizuje Timočki Omladinski Centar, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

SDG