SDGs4All- Webinar “Nove tehnologije i inovacije – koliko znamo i da li neznanje izaziva strah?”

Timočki Omladinski Centar TOC i Centar za visoke ekonomske studije CEVES pozivaju Vas na webinar: „Nove tehnologije i inovacije – koliko znamo i da li neznanje izaziva strah?“ koji će biti organizovan u četvrtak 26. novembra 2020. godine u 11 časova.

Za učešće na webinaru možete se prijaviti OVDE do srede 25. novembra do 23:59h.

Moderator: Miloš Milovanović – producent/presenter televizije N1

Panelisti:

  • Prof. dr Irini Reljin – redovni professor u penziji, ETF, Univerzitet u Beogradu
  • dr Milan Ranđelović – direktor Naučno tehnološkog parka Niš

Teme: 

Koliko inovacije mogu da pomognu u industrijskom razvoju zemlje

  • Okruženje u kom 5G može najviše da pruži i sinergija sa drugim inovativnim tehnologijama
  • Zašto se 5G tehnologija naziva industrijskim standardom?
  • Da li znamo šta je 5G i da li i zašto nas plaši?
  • Koliko su nove tehnologije neophodne za inovacije i preduzetništvo?
  • Koliko su mladi spremni da inoviraju i da kroz inovacije uz pomoć novih tehnologija pokreću biznise?

Cilj webinara je da skrene pažnju na značaj novih tehnologija i inovacija i to koliko su značajne za razvoj preduzetništva, kao i da okupi značajne društvene aktere, institucije i organizacije, te mlade i zanteresovane građane i podstakne ih na dijalog o ovoj važnoj temi.  Želja nam je da prvenstveno sa mladima, ali i predstavnicima institucija i organizacija razgovaramo na ovu važnu temu.

Webinar „Nove tehnologije i inovacije – koliko znamo i da li neznanje izaziva strah?“  realizuje se u okviru projekta „Održivi razvoj za sve“ koji podržavaju vlade Švajcarske i Nemačke, a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Partneri na projektu su Fondacija Ana i Vlade DivacCentar za visoke ekonomske studijeBeogradska otvorena školaFondacija centar za demokratijuTimočki omladinski centar i Beogradski fond za političku izuzetnost.

Projekat “Održivi razvoj za sve” podrazumeva uspostavljanje platforme za opštedruštveni dijalog među najznačajnijim nedržavnim akterima u Srbiji, poput civilnog društva, korporativnog sektora, akademske i istraživačke zajednice, profesionalnih udruženja, medija i građana, o usklađivanju razvojnih prioriteta Srbije sa ciljevima sadržanim u agendi za održivi razvoj 2030.

Ovaj webinar odnosi se na SDG 9 – Industrija, inovacije i infrastruktura.

Za reč se možete javiti podizanjem ruke ili na chatu na WebinarJam platformi čiji link dobijate pri registraciji.

Svojim logovanjem i učešćem istovremeno ste dali saglasnost da se sav audio-vizuelni materijal snimljen tokom događaja može objaviti u sredstvima informisanja i štampanim publikacijama. Snimak ovog webinara će biti postavljen na sajtu SDG for All.

Registrovanjem na ovaj Webinar dajete pristanak za dobijanje informacija o budućim webinarima projekta „Održivi razvoj za sve“.

SDG