Prijavi se na obuku Agro transformacija – Mladi poljoprivrednici na putu održive transformacije

Mlada si osoba?

Dolaziš iz nekog mesta Zaječarskog, Borskog ili Pomoravskog okruga?

Zanima te tema poljoprivrede ili si već u toj oblasti?

Zanima te tema organske proizvodnje ili si već u toj oblasti?

Želiš da naučiš kako da bolje plasiraš postojeće proizvode?

Želiš da radiš na razvoju novih proizvoda iz oblasti poljoprivrede i/ili organske proizvodnje?

Želiš da poboljšaš dostupnost svojih proizvoda većem broju ljudi, ali ti treba podrška iz oblasti fotografije, digitalnog marketinga, plasmana proizvoda, dizajna/osmišljavanja novih proizvoda?

 

Ukoliko je odgovor bar na 3 pitanja DA, onda imamo obuku za tebe!

 

TOC u partnerstvu sa Mladim poljoprivrednicima Srbije, a u okviru projekta “Agro transformacija – Mladi poljoprivrednici na putu održive transformacije!” organizovaće 2 dvodnevne obuke namenjene mladim poljoprivrednicima, a u cilju povećanja njihove konkurentnosti na tržištu, te poboljšnja plasmana njihovih proizvoda i usluga.

Teme obuka:

  1. dvodnevna obuka
  • Pisanja biznis kanvas modela –

Cilj ove obuke je da se sa mladim poljoprivrednicima radi na razadi ideja ili već postojećeg biznisa. Kroz ovaj model biznis plana lakše će definisati klijenta ili grupu klijenata, ključne vrednosti koje bi isporučivalo preduzeće, kanale komunikacije sa klijentima, odnos s klijentima, izvore prihoda i postojeće resurse.

  • Izvori finansiranja –

Ideja je da se kroz prvu obuku polaznici upoznaju sa mogućnostima za finansijsku podršku koja je dostupna poljoprivrednicima, kao i  da saznaju koji su to uslovi za dobijanje dostupnih fondova za poljoprivredu.

  • Plasman proizvoda –

U okviru ove teme, sa učesnicima će se razgovarati i približiti na koji način sve mladi poljoprivrednici mogu da plasiraju svoje proizvode, sa fokusom na digitalni svet, kako da dođu do klijenata, tj. konzumenata i korisnika njihovih proizvoda i usluga.

  1. dvodnevna obuka
  • Obuka za digitalni marketing –

Ideja ove radionice je da se učesncima približi važnost digitalnog marketinga, sa ciljem povećanja dostupnosti proizvoda i usluga korisnicima i putem različitih digitalnih platformi.

  • Organska proizvodnja –

Cilj radionice je da upozna i obuči učesnike osnovnim i naprednim metodama organske proizvodnje. Na tržištu vlada sve veća potražnja organskih proizvoda, pa je ideja da se polaznicima predstavi i ova vrsta proizvodnje, a nakon čega će moći u potpunosti da se bave ovom vrstom proizvodnje.

Mentorski set usluga

Nakon ovih obuka uslediće selekcija učesnika na kojoj će biti odabrano 8 učesnika koji će dobiti mentorski set usluga

Set mentorskih usluga biće koncipiran na osnovu potreba svakog učesnika pojedinačno

Učesnci će moći će da biraju mentora iz oblasti – kreiranje video materijala i fotografija za promociju proizvoda, dizajn proizvoda, digitalni marketing, plasiranje i razvoj proizvoda, organska proizvodanja i finansijsko upravljanje.

Način i rok prijave:

Za učešće na obuci možeš se prijaviti popunjavanjem kratkog online prijavnog formulara.

Rok za prijavu je 15. avgust 2024. godine do 23:59h.

Učenici koji se budu prijavili i prošli selekciju za učešće u obukama biće obavešteni putem e-mail adrese koju budu ostavili u prijavnom formularu do 18. avgusta 2024. godine.

Ideja nam je da kroz projektne aktivnosti obezbedimo sticanje znanja mladim poljoprivrednicima za plasman proizvoda u digitalnoj sferi, kao i za promociju tih proizvoda kroz društvene mreže. Jedno od većih problema su kanali prodaje i kada već imaju dobar gotov proizvod potrebno je uložiti i napore kako bi proizvod došao do kupaca, te iz tog razloga radimo na tome da mladim poljoprivrednicima pružimo znanje koje će im pomoći da prošire mogućnosti za plasman svojih proizvoda i da ih kroz digitalne alate najbolje predstave digitalnoj zajednici.

Projekat “Agro transformacija – Mladi poljoprivrednici na putu održive transformacije!” realizuje TOC u partnerstvu sa udruženjem Mladi poljoprivrednici Srbije, a uz finansijsku podršku Ministarstva turizma i omladine Republike Srbije.

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

SDG