Neformalna grupa “Pravi Sekuričani” organizovala prvu Eko trku na Juhor planini

Nefromalna grupa Pravi Sekuričani iz Sekuriča, proteklog vikenda organizovala je prvu eko trku na planini Juhor.

Cilj projekta Eko Trail Juhor, kako je bio i naziv same trke je očuvanje planine Juhor, zaštita životne sredine, načinu proizvodnje ekološki zdrave i bezbedne hrane i očuvanje prirodnih resursa kroz stvaljanje područje planine Juhor pod zaštitom.

U okviru svog projekta @ekotrailjuhor Mladi Sekuričani organizovali su u nedelju 21. jula, trku na planini Juhor, koja je imala 3 nivoa staze, a koja je okipila više od 130 takmičara iz cele Srbije.

U sklopu projekta održane su i radionice za trkače, ali i meštane na temu zaštite životne sredine, te organske proizvodnje.


Projekat “Eko Trail Juhor 2024” – Trka za Čistiju Životnu Sredinu” podržan je od strane TOC Asocijacije za razvoj održivih zajednica posredničke organizacije u okviru programa EU Resurs Centra za civilno društvo u Srbiji. #EURC finansira Evropska unija, a vodi Beogradska otvorena škola sa partnerima Novosadska novinarska škola, Užički centar za prava deteta – UCPD, ENECA, Mladi poljoprivrednici Srbije, Сигурне Стазе, Nova planska praksa #eucivilnodrustvousrbiji EU za tebe.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

SDG