Poziv za trening „Aktivni građani“ u Zaječaru

British Council i ambasada Velike Britanije u Srbiji u partnerstvu sa organizacijama: CETRA iz Pančeva, Timočkim omladinskim centrom iz Zaječara, Udruženjem studenata sa hendikepom i Udruženjem za reviziju pristupačnosti iz Beograda, organizuje trodnevni trening “Aktivni građani” koji je namenjen mladim pojedincima/kama (starosti 18+) koji žele da doprinesu promenama u svojim lokalnim zajednicama, mladima sa smanjenim društvenim prilikama, mladima sa hendikepom, članovima i aktivistima kancelarije za mlade, omladinskim radnicima/cama.

Trening se realizuje u okviru istoimenog programa „Aktivni građani“ koji British Council od 2009. sprovodi širom sveta, ove godine po prvi put u Zaječaru, u Prostoru za POMAK (ul. Generala Gambete br. 44, 8. sprat) u periodu od 23. do 25. februara 2018. godine.

“Aktivni građani” je trening program za osnaživanje društvenih lidera koji promoviše interkulturalni dijalog i društveni razvoj pod vođstvom zajednice. Program okuplja ljude sa različitim verovanjima i perspektivama u cilju međusobnog učenja i deljenja znanja i iskustva. U okviru treninga učesnici će imati priliku da kroz interaktivan rad bolje razumeju svoje lokalne zajednice i njihov položaj u regionu, te da aktivno rade na njihovom unapređenju. Program takođe jača sposobnosti mladih potrebne za zapošljavanje na savremenom tržištu rada, kao i njihovo razumevanje odgovornosti institucija prema potrebama i aspiracijama mladih. Trening „Aktivni građani“ senzibilisaće i osnažiti učesnike za uključivanje u donošenje odluka i aktivnosti njihovih organizacija na lokalnom nivou.

Tokom i nakon treninga, očekuje se da će učesnici i učesnici biti:
● motivisani za aktivizam i pokretanje inicijativa za unapređenje lokalne zajednice;
● osnaženi za lokalno akciono planiranje, organizovanje i sprovođenje aktivnosti omladinskih organizacija i institucija;
● osnaženi za iniciranje i sprovođenje aktivnosti u oblastima omladinske politike.

Organizatori treninga pokrivaju troškove ishrane, obezbeđivanje radnih materijala za sve učesike i učesnice, kao i troškove prevoza za učesnike koji dolaze iz okolnih mesta Zaječara.

Projektni tim obezbeđuje podršku učesnicima kojima je potrebna, a ne mogu sami obezbediti, radne materije u različitim osnovama (na osnovu prethodno izraženih potreba – elektronski, uvećanog fonta, Brajejevog pisma), tumače znakovnog jezika i ostale oblike prilagođavanja individualnom načinu funkcioniranja učesnika (ukoliko su prethodno jasno naznačene u prijavnom obrazcu).

Popunjen prijavni obrazac (u prilogu vesti) poslati na mejl adresu konkurs@toc.rs najkasnije do srede 21.02.2018 u 23.59 časova. Odabrani učesnici i učesnice će biti obavešteni u četvrtak 22.02.2018.

Pruzmi: PRIJAVNI FORMULAR fin Aktivni gradjani ZA 2018.docx

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

SDG