Početak druge faze projekta „Aktivni građani“

U sredu 21. februara 2018. godine u Prostoru za POMAK u Zaječaru, na događaju na kome je prisustvovala direktorka British Council-a za zapadni Balkan Clare Sears sa saradnicima, potpisan je ugovor o realizaciji treninga „Aktivni građani“ u Zaječaru. U ime Timočkog omladinskog centra ugovor je potpisao predsednik Ivan Živković, koji je ranije završio trening za trenere na ovu temu.

Gospođa Sears je izrazila svoje zadovoljstvo što se i Zaječar stavlja na mapu aktivnih zajednica i nada se da će učesnici obuke imati dosta dobrih ideja i priliku da ih realizuju, kao što je i Prostor za POMAK bila ideja aktivista iz TOC-a.

Sastanku je u ime Grada Zaječara i Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj prisustvovala Tanja Rangelov koja je sa prisutnima ukratko predstavila gradsku omladinsku politiku i relevantna strateška dokumenta.

Projekat „Aktivni građani“ sprovodi aktivnosti kojima se osnažuju sposobnosti mladih ljudi iz različitih krajeva zapadnog Balkana. Druga faza projekta krenula je u februaru 2018. godine i sastojaće se od obuka za mlade ljude iz lokalnih zajednica sa ciljem da im omoguće da postanu aktivni građani. Program motiviše učesnike da bolje razumeju svoje lokalne zajednice i njihov položaj u regionu, te da aktivno rade na njihovom unapređenju. Projekat takođe jača sposobnosti mladih potrebne za zapošljavanje na savremenom tržištu rada, kao i njihovo razumevanje odgovornosti institucija prema potrebama i aspiracijama mladih.

Obuka za mlade iz Zaječara i okoline održaće se već ovoga vikenda, od petka 23. do nedelje 25. februara 2018. u Prostoru za POMAK. Trenutno je na našem sajtu objavljen javni poziv za učesnike.

Partneri British Council-a iz nevladinog sektora na projektu su: Ženska alternativa iz Sombora, Centar za omladinski rad iz Novog Sada, Program za dijalog mladih iz Novog Sada, Udruženje studenata sa hendikepom iz Beograda, NGO Pristupačnost iz Beograda, Timočki omladinski centar iz Zaječara i NGO CETRA iz Pančeva.

Događaju su prisustvovali i predstavnici lokalnih medija čije izveštaje možete pogledati na sledećim linkovima:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

SDG