Prostor za POMAK – konkurs za obuku za Design thinking

Timočki omladinski centar – TOC raspisuje:

KONKURS

za 20 učesnika, mladih preduzetnika ili predstavnika OCD koji žele da na inovativan način reše društvene probleme ili jednostavno žele da kreiraju novi proizvod ili uslugu u okviru petodnevne obuke za Design thinking.

Obuka Design thinking realizuje se u okviru projekta “Prostor za POMAK” koji TOC realizuje uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Cilj projekta je da unapredi razvoj preduzetništva, zapošljivosti i uslova za zapošljavanje mladih kroz formiranje modernog koreativnog prostora za zajedničko delovanje i pružanje usluga poslovane inkubacije i preduzetničke inovacije.

Učesnici će u toku treninga imati ptiliku da prođu kroz sve faze Design thinking metodologije, učeći alate i tehnike koje će primeniti na svojim projektima. Kroz niz pažljivo kreiranih, interaktivnih i inkluzivnih aktivnosti, učesnici će naučiti kako da primene Design thinking na rešavanje bilo kojih problema sa kojima se susretnu u svojim organizacijama.

Šta ćete naučiti:

 • Razumećete 4 ključna koraka DT pristupa koji će vam pomoći da kreirate inovativna rešenja za izazove iz stvarnog sveta
 • Kako da pristupite istraživanju potreba vaših korisnika i prepoznate iste
 • Kako da strateški sintetišete vaša korisnička istraživanja i tako identifikujete mogućnosti za dizajn vaših proizvoda i/ili usluga
 • Kako da koristite kreativne tehnike da biste brzo razvili prototipe i učinili da vaša ideja oživi
 • Naučićete kako da efikasno testirate svoje ideje i implementirate feedback od korisnika

“Design Thinking je korisnički orijentisan pristup inovacijama koji u svojoj metodologiji integriše potrebe ljudi, mogućnosti tehnologije i zahteve za poslovni uspeh” – Tim Brown, predsednik i CEO, IDEO

Design Thinking je sistematski pristup rešavanju problema koji:

 1. u centar stavlja krajnjeg korisnika,
 2. orijentisan je na mogućnosti
 3. pruža više opcija i
 4. iterativan je u svom pristupu  

Petodnevni trening predstavlja intenzivno, praktično iskustvo u učenju koje će vas izazvati da izađete iz svojih cipela, zakoračite  u stvarni svet da biste razgovarali sa ljudima i testirali svoje ideje. Nakon 5 dana iskustvenog učenja, odnosno učenja zasnovanog na vašim projektima bićete spremni da primenite DT metodoligiju i dizajnirate vaše proizvode i/ili usluge i/ili rešenja za izazove sa kojima se vaša organizacija suočava.

Program:

 • Uvod u design thinking
 • KORAK 1:  FAZA INSPIRACIJE
 • KORAK 2:  FAZA IDEJACIJE
 • KORAK 3:  FAZA PROTOTIPIRANJA
 • KORAK 4: FAZA IMPLEMENTACIJE

Ko može da se prijavi:

Na konkurs se mogu prijaviti mladi (od 18 do 30 godina), mladi preduzetnici i freelanceri ili predstavnici organizacija mladih i za mlade iz Zaječarskog i Borskog okruga.

Ukoliko imate motivaciju, želju za novim znanjima, ukoliko ste komunikativni, kreativni i spremni na lični napredak pozivamo vas da se prijavite.

 

Kako da se prijavite:

Prijavite se popunjavanjem prijavnog forumalara do 3. decembra 2017. godine.

Odabrane učesnike kontaktiraćemo u ponedeljak 4. decembra 2017. godine.

Za učesnike koji dolaze van Zaječara će po potrebi biti refundirani putni troškovi i obezbeđen smeštaj.

 

Kada i gde će biti održana obuka:

Design thinking obuka biće održana od subote 9. do srede 13. decembra 2017. godine u Prostoru za POMAK u Zaječaru (Generala Gambete 44, 8. sprat).

Za sve dodatne informacije molimo Vas da kontaktirate kancelariju TOC-a na telefon 069 444 1091 ili  e-mail office@toc.rs .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

SDG