Nastavak obuke omladinskih preduzetnika

U Zaječaru je juče, 20. novembra 2013. godine, nastavljena realizacija aktivnosti u okviru projekta „Karijerno vođenje mladih, zapošljavanje, umrežavanje preduzetnika i razmena“.

Nakon trodnevne obuke koja je krajem oktobra održana u Vidinu, a koju je prošlo 40 mladih ljudi iz Zaječara i Vidina, sa preduzetničkim ambicijama, trenutno su u toku odvojeni trodnevni treninzi učesnika iz Zaječara i Vidina. Na ovoj obuci, uz pomoć stručnih predavača, učesnici će više saznati o propisima, pravilima i načinima poslovanja u Srbiji, ali imaće i priliku da započnu izradu svojih biznis palnove.

U narednom periodu najmotivisanije čeka i tromesečni program mentorstva, u okviru kog će sa iskusnim konsultantima uobličiti svoju biznis ideju i dobti smernice za pokretanje sopstvenog preduzeća. Svoje ideje učesnici će predstaviti javnosti i potencijalnim donatorima na Sajmu zapošljavanja, u Sofiji, decembra 2013. godine, ali i u Zaječaru na Međunarodnoj berzi omladinskog preduzetništva za mlade, marta 2014. godine.

Ovaj projekat relaizuje se u saradnji sa bugarskom fondacijom Kauzi iz Sofije,a partner je i bugarska Nacionalna asocijacija malih I srednjih preduzetnika.

Projekat se kofinansira od strane Evropske unije kroz IPA Program prekogranične saradnje Bugarske i Srbije broj: CCI No 2007 CB16IPO006, a sufinansira i sredstvima Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

SDG