Mladima u Zaječaru nove mogućnosti za praksu i lakši kontakt s poslodavcima

Timočki omladinski centar (TOC), sinoć je (12. novembra 2013. godine), promovisan kao još jedna partnerska organizacija Centra za radno angažovanje mladih. TOC i Kancelarija za mlade Grada Zaječara, kao novi partneri na ovom programu, pokušaće već od decembra da radno anagažuju prve praktikante i na teritoriji Zaječara.

Centar za radno angazovanje mladih, na sinoćnoj svečanosti, u maloj sali Doma kulture u Knjaževcu, pored promocije novih partnerskih organizacija, predstavio je i dosadašnje rezultati rada, ali i plan koji oni žele da sprovedu u toku 2014. godine.

S obzirom na veliki broj nezaposlenih mladih ljudi u Srbiji, pogotovu u malim lokalnim sredinama, Kancelarije za mlade Knjaževca i Boljevca odlučile su da otvore Centar za radno angažovanje mladih, koji bi kroz nekoliko svojih programa pomogao mladima da brže i lakše dođu do posla.

Jedan od glavnih programa ovog centra jeste i program radne prakse, koji pruža mogućnost praktikantima da ubrzaju svoj put ka poslovnom uspehu. Cilj ovog programa jeste da stažisti, praksom koju bi obavljali u nekom od javnih i privatnih preduzeca, ili organizacija civilnog drustva, mesec dana, u toku tri radana dana nedeljno, sticali znanja i veštine koje bi im olakšale pri kasnijem pronalaženju posla, ali i otvorile put ka budućim poslodavcima.

Vest o sinoćnoj svečanosti Centra za radno angažovanje mladih u Knjaževcu i na portalu Knjaževаčke novine

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

SDG