Rock akademija 2013

ROCK akademija u okviru 47. GITARIJADE u organizaciji TOC-a održaće se u periodu od 28. jula do 01. avgusta 2013. godine u prostorijama Omladinskog centra Zaječarske inicijative. Polaznici akademije biće bendovi finalisti 47. zaječarske Gitarijade.

Radionice po formatu kursa svezabend.com koji je Alter Art razvio sa britanskim partnerima vodiće Darko Saračević iz pomenute travničke organizacije. Teme obuke su: održavanje i podešavanje gitare i bubnja, metodologija vežbanja instrumenata i glasa, menadžment benda i produkcija zvuka.

Rock akademija kao prateći program Gitarijade služi da neafirmisanim bendovima pruži dodatni vid podrške i mogućnost da steknu nova znanja iz nekoliko oblasti važnih za što profesionalnije funkcionisanje jednog benda. U brojnim radovima i istraživanjima širom sveta, pokazano je da lokalne kreativne industrije (čiji je muzička industrija deo) imaju ključnu ulogu u lokalnom razvoju i procesu urbane regeneracije, kao i u izgradnji nacionalnih privreda u regionu. Većina ovih potencijala oslanja se upravo na kreativnost mladih, pa je to i razlog postojanja akademije na Gitarijadi kako bi unapredili takmičarske bendove i pokazali da mogu da žive od svoje kreativnosti.

Program rock akademije Timočki omladinski centar realizuje i razvija u saradnji sa partnerima na Programu E761.

Pogledajte atmosferu sa prošlogodišnje rock akademije.
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

SDG