Zapošljavanje mladih finansijski podržano krоz IPА Prоgrаm prеkоgrаničnе sаrаdnjе Bugаrskа-Srbiја

Krajem aprila 2013. Timočki omladinski centar otpočeo je sa realizacijom jednogodišnjeg projekta “Karijerno vođenje mladih, zapošljavanje, umrežavanje preduzetnika i razmena”.  Kao što se može zaključiti iz naziva priojekta, glavni cilj je da poboljša karijerno vođenje mladih, promoviše omladinsko preduzetništvo I poboljša prekograničnu saradnju mladih, edukativnog I biznis sektora.

Nakon partnerskog sastanka koji će se održati krajem meseca u Sofiji detaljnije ćemo razraditi plan aktivnosti I na početku pokrenuti istraživanje na terenu kako bismo uradili detaljnu analizu I potrebe zajednice u Bugarskoj I Srbiji kako bismo prema dobijenim rezultatima prilagodili projektne aktivnosti  ali I mogli kvalitetnije da procenimo uspešnost projekta. Tokom realizacije projekta planirana je poseta sajmu zapošljavanja u Sofiji, trodnevni trening za omladinske preduzetnike u Vidinu ali I završna konferencija u Zaječaru. Odabranim preduzetnicima biće pružena I mentorska I savetodavna podrška kako bi oblikovali svoju biznis ideju. Nakon projekta kao jedan od rezultata ostaće I trojezičan priručnik koji će sadržati korak po korak uputstva kako se uključiti u tržište u pograničnom region.

Vodeći partner na projektu je Fondacija „Kauzi“ iz Sofije, a partner na projektu je i bugarska Nacionalna asocijacija malih i srednjih preduzeća.

Оvај prојеkаt sе kоfinаnsirа оd strаnе Еvrоpskе uniје krоz IPА Prоgrаm prеkоgrаničnе sаrаdnjе Bugаrskа-Srbiја, brој: CCI No 2007CB16IPO006.

Na sajtu programa možete pročitati vest sa zvanične ceremonije uručivanja ugovora i obuke za implementaciju projekta .
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

SDG