Proteklih dana u Kladovu je održan prvi u nizu trening za jačanje kapaciteta mreže organizacija civilnog društva istočne Srbije koje se bave zađtitom životne sredine.

Tema treninga bilo je pisanje Javnih politika koje se odnose na zaštitu životne sredine. Ovu aktivnost otvorili su uvodnim predavanjima predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, koji su učesnicima pričali o finansiranju u polju zaštite životne sredine.

U toku treninga, učesnici su imali priliku da nauče osnovne korake u pisanju praktičnih politika. Prvo predavanje odnosilo se na uvod u javne politike, zatim mapiranje problema, rešenja za praktične politike, izbor rešenja i argumentacija, koncepcija i implementacija javnih politika. Učesnici su radili u grupu, u okviru kojih su radili i na pisanju lokalnih javnih politika.

Trening o pisanju javnih politika održao je Boban Stojanović, član trenerske baze Krovne organizacije mladih Srbije.

Timočki omladinski centar jedna je od 11 organizacije koje su dobile institucionalni grant u okviru „Programa podrške civilnom društvu u Srbiji u oblasti žaštite životne sredine (CSOnnect)“, Regionalnog centra za životnu sredinu za Centralnu Istočnu Evropu – REC kancelarija u Srbiji, uz finansisjku podršku Švedske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj i Kraljevine Švedske. TOC ovaj projekat realizuje u partnerstvu sa Resusrs centrom Bor, Omladinom JAZAS-a Požarevac i Krovnom organizacijom mladih Srbije.