OPENS 2019 – Omladinska prestonica Evrope Novi Sad 2019 i Timočki Omladinski Centar organizovaće u utorak 11. Juna 2019. godine u period od  11 do 18 časova, promociju Novog Sada kao omladinske prestonice Evrope za 2019. u Zaječaru, na Trgu oslobođenja.

Tom prilikom predstavnici OPENS tima i volonteri razgovaraće sa mladima iz Zaječara, ali i drugim zaitneresovanim sugrađanima o značaju ove titule za grad Novi Sad, za malde u Novom Sadu, ali i njen značaj za Srbiju i mlade u Srbiji. Takođe, biće predstavljene i aktivnosti OPENS-a u Novom Sada i Srbiji tokom 2019, odnosno u godini u kojoj Novi Sad nosi titulu omladinske prestonice Evrope.

Na Trgu oslobođenja biće parkirana kamp prikolica – kamper koji je adaptiran u “escape room”. Takođe biće postavljen photobooth, tj. kabina za fotografisanje sa OPENS vizualima, a mladi će moći da prođu i kroz virtuelnu turu Novog Sada zahavljujući VR naočarima. U chill zoni sa lejzi begovima, mladi i drugi posetioci moći će da igraju i pojedine društvene igre i sazanaju sve što ih interesuje o OPENS-u.

Vidimo se na Trgu oslobođenja.