Ako volite i spremni ste da prihvatite izazove u traženju rešenja za određene probleme u zajednici, iskoristite ovu jedinstvenu priliku i prijavite se za učešće u Školi inovacija, koja će biti održana od 29. oktobra do 5. novembra u Crnoj Gori.

Osnovni cilj škole je da mladi sa različitim interesovanjima i veštinama unaprede svoje znanje i nauče kako da razviju inovaciju u odnosu na potrebu zajednice, nađu rešenje za određene probleme u zajednici i doprinesu zapošljavanju mladih, koristeći blockchain tehnologiju i web aplikacije kao alat za realizaciju ideja i rešenja.

Škola je namenjena trima grupama učesnika:

  • Osobama sa osnovnim poznavanjem programiranja – nevezano za programski jezik koji poznaju,
  • Mladima sa znanjima o web programiranju i dizajnu,
  • socijalnim aktivistima i omladinskim radnicima

Škola je dizajnirana tako da polaznici kroz praktični i teorijski rad dobiju osnovno znanje kako da razviju koncept i ideju za rešenje problema u zajednici. Pored toga, svaka od grupa polaznika će u domenu svog interesovanja imati radionice na kojima će steći nova primenjiva znanja od profesionalaca u svojim oblastima.

Programeri će steći dodatna znanja o različitim blockchain konceptima, kodiranju skripti za mining, upoznavanje sa različitim blockchain platformama, programiranje u blockchain okruženju, kodiranje coina i decentrlizovanih aplikacija.

Web dizajneri će dobiti dodatna znanja o izradi i dizajniranju web i mobile aplikacije.

Socijalni aktivisti i omladinski radnici će učestvovati na co-creative radionicama i naučiće više o biznis canvas models, kako da iskoriste nove tehnologije u primeni svojih rešenja.

Nakon škole inovacija održaće se dvodnevni Socialthon – takmičenje na kojem će timovi, formirani od polaznika škole, raditi na rešenjima, koja će biti predstavljena na javnom događaju.

Neprocjenjivo iskustvo, stečeno znanje, stečene konekcije u zajednici i pozitivan uticaj na stanje u zajednici, dovoljni su motivi da se prijavite.

Prijavite se putem linka.

Krajnji rok za prijavu je:  28. septembar. Uz prijavu potrebno je da dostavite pismo motivacije u kojem ćete predstaviti rezime stečenih znanja i iskustava u skladu sa grupom za koju se prijavljujete.

Sve informacije možete dobiti na e-mail: hosting.zid@gmail.com