U Zaječaru, u 13. septembra sa početkom u 14h, u prostorijama Omladinskog centra Zaječarske inicijative (7. septembar 2) Smart kolektiv održaće Info sesiju o Programu podrške za socijalna preduzeća koja zapošljavaju mlade.

Ovaj program podrške  deo je projekta Podsticanje zapošljavanja mladih koji se sprovodi u okviru nemačko – srpske razvojne saradnje. Projekat sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije.

Cilj projekta je podrška mladima starosti od 15 do 35 godina kako bi unapredili svoj položaj na tržištu rada i brže došli do posla. Program podrške pruža priliku da preduzeća dobiju stratešku konsultantsku podršku u razvoju i unapređenju poslovanja kroz rad sa iskusnim biznis konsultantima i preduzetnicima, razviju saradnju sa GIZ-om i povežu se sa sličnim preduzećima u Srbiji.

Konkurs se realizuje u saradnji sa Smart kolektivom koji obezbeđuje podršku u procesu selekcije. Zainteresovani će na info sesiji imati priliku da:

– Saznaju više o konceptu socijalnog preduzetništva i upoznaju se sa primerima dobre prakse u Srbiji;

– Dobiju detaljne informacije o Programu podrške preduzećima koja imaju pozitivan uticaj na mlade;

– Upoznaju se sa ciljevima programa, ključnim aktivnostima i vremenskim okvirima programa;

– Upoznaju se sa procesom selekcije, kriterijumima i potrebnim dokumentima za prijavu.

Na sesiji će govoriti Miodrag Shrestha (konsultant za socijalno preduzetništvo GIZ-a, Podsticanje zapošljavanja mladih) i Neven Marinović (direktor Smart kolektiva).

Prijave za učešće na Info sesiji otvorene su do 11.09. na email adresu office@smartkolektiv.org.

Učesnicima koji dolaze van Zaječara neće biti pokriveni putni troškovi za učešće na info sesiji.

Više informacija o programu: http://odskoledoposla.org/integralni-pristup/podrska-socijalnom-preduzetnistvu/