I ove godine Omladina JAZAS-a Kragujevac sa partnerima organizuje tradicionalnu obuku za vršnjačke edukatore za HIV/AIDS.

Obuka za vršnjačke edukatore je prilika da se sretneš sa drugarima iz Kragujevca, Novog Sada, Zaječara i Požarevca, naučiš sve o HIV/AIDS-u, volontiranju, stekneš veštine komunikacije, javnog nastupa, upravljanje grupom, timskog rada i još mnogo toga.

Uslovi za prijavu na konkurs

  • imaš između 15 i 17 godina;
  • dolaziš iz jednog od 4 partnerska grada ili okolnih mesta;
  • motivisan/a si da budeš vršnjački edukator/ka!

Vršnjačka edukacija je proces sticanja znanja i razvoja veština i sastoji se od obuke za vršnjačke eduaktore i spovođenja edukacija.

Sama obuka traje 5 dana (4 noći), tokom kojih se intenzivno radi. Na obuci biće do 26 tvojih vršnjaka sa kojima ćeš proći ceo proces.

Obuka biće organizovana u periodu od 21. do 25. avgusta u Vrnjačkoj Banji.

Omladina JAZAS-a Kragujevac pokriva sve troškove (put, smeštaj, hranu, materijal, predavače/trenere).

Sprovođenje edukacija podrazumeva da ćeš ti sa drugom/drugaricom, a uz podršku jedne od organizacija (Omladina JAZAS-a Kragujevac, Omladina JAZAS-a Novi Sad, Omladina JAZAS-a Požarevac ili Timočki omladinski centar – Zaječar) sprovesti minimum 5 edukacija u svojoj školi. Za ovo ćeš imati vremena do kraja novembra.

A nakon toga? Nakon toga, u decembru, dolaziš u Kragujevac da preuzmeš svoj sertifikat!

Prijave su otvorene do 10. avgusta u 23:59!

Ukoliko su ti potrebne još neke informacije pitaj nas preko facebook stranice Omladine JAZAS-a Kragujevac  ili pozovi Luku na broj 064 9663 704.

Ovo je samo deo velikog projekta „Volonterizam: prava i odgovornosti“ koji realizuje Omladina JAZAS-a Kragujevac, a finansira Ministarstvo omladine i sporta. Više o projektu pročitaj na sajtu Omladine JAZAS-a Kragujevac.