Trening za koordinatore volonterskih centara održan u Belogradčiku

Poslednje nedelje juna meseca, tačnije u periodu od 27. juna do 2. jula, u Belogradčiku u Bugarskoj održan je trening za koordinatore Volonterskih centara u pograničnom regionu.

U toku treninga 10 učesnika iz 5 volonterskih centara iz pograničnog regiona Srbije i 10 učesnika iz 5 volonterskih centara pograničnog regiona Bugarske imali su priliku da edukuju uopšteno o volontiranju, odabiru i motivaciji volontera, superviziji volontera. Takođe u toku treninga obrađene su i teme obuka volontera, rizik i nepredviđene situacije, a pravili su i godišnji ciklus u radu sa volonterima. Učesnicima treninga ovo je bila i idealna prilika za razmenu iskustava u pogledu rada sa volonterima u Srbiji i Bugarskoj-

Nakon ovog treninga učesnike, tj. buduće koordinatore Volonterskih centara u pograničnom regionu očekuje raspisivanje poziva za volontere, obuka volontera o volontiranju i studijske posete (razmene volontera) u Bugraskoj i Srbiji.

Volonterski centri u budućnosti radiće po metodologiji koja je razvije kroz projekat Volonteri pomeraju granice.

Projekat Volonteri pomeraju granice sprovodi Timočki omladinski centar u partnerstvu sa Slobodnim omladinskim centrom iz Vidina, Bugarska, a finansiran je od strane Evropske unije kroz INTERREG-IPA program prekogranične saradnje Bugarske i Srbije.

__

Овај пројекат се кофинансира од стране Европске уније кроз Интеррег-ИПА Програм прекограничне сарадње Бугарска-Србија.

Ова публикација је направљена уз помоћ средстава Европске уније кроз Интеррег-ИПА Програм прекограничне сарадње Бугарска-Србија под бројем CCI No 2014TC16I5CB007. Јединствено одговорно лице за садржај ове публикације је Тимочки омладински центар и ни на који начин не може бити тумачен као став Европске уније или Управљачког тела програма.