Beogradski centar za ljudska prava uz podršku Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji organizuje trodnevni trening: Moj grad moja prava – koji će se održati u periodu od 20-22. maja 2017. u Zaječaru.

Namera organizatora je da polaznike škole upozna sa idejom, pojmom i mehanizmima zaštite ljudskih prava ali i da podstakne učesnike da daju doprinos unapređenju poštovanja ljudskih prava u svojoj zajednici. Predavanje će držati pravnici Beogradskog centra za ljudska prava sa velikim iskustvom u edukaciji različitih društvenih grupa o konceptu ljudskih prava i njihovoj zaštiti. Pored predavanja, trening će obuhvatiti i radionice kako bi učesnici imali priliku da izlože svoje stavove o ljudskim pravima i specifičnostima njihovog ostavarivanja u lokalnoj zajednici.

Na osnovu znanja koja budu stekli tokom škole i uz mentorstvo tima Beogradskog centra za ljudska prava tim polaznika će sačiniti policy paper u kome će izneti ideje za rešavanje problema u ostvarivanju ljudskih prava. Timovi iz pet loklanih sredina predstaviće svoje radove na konferenciji u Beogradu koja će biti održana u Kući ljudskih prava i demokratije.

Trening je namenjen mladima, učenicima 3. i 4. godine srednjih škola iz Zaječara, kao i studentima prve i druge godine fakulteta. Svi zainteresovani mogu se prijaviti za učešće na treningu do 17.5.2017. godine. Svoje prijave možete slati Timočkom omladinskom centru na mail dunja.marusic@toc.rs

Prijavni formular Moj grad moja prava Zaječar