• trag poslanici ulicna akcija
  • trag poslanici ulicna akcija

Početkom maja meseca, Timočki omladinski centar organizovao je u 3 grada istočne Srbije ulične akcije u sklopu projekta Na kafi sa narodnim poslanikom.

Građani Bora, Zaječara i Požarevca, imali su priliku da popunjavanje kontakt forme postave pitanje narodnim poslanicima, a koja se odnose na probleme u njihovim gradovima, opšrinama, a možda čak i okruzima.

Pitanja koja su građani postavljali poslanicima, tim TOC-a proslediće narodnim poslanicima iz istočne Srbije, od kojih se očekuje da neko od tih pitanja postave u toku nekog od narednih zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije.

Istočna Srbija u Narodnoj Skupštini ima 7 predstavnika, od toga 2 iz zaječarskog, 2 iz borskog i 3 iz braničevskog okruga. Izabrani poslanici su jedino u kampanji imali na neki način komunikaciju sa građanima, ali ne i nakon izbora, i većina građana i ne zna da su oni njihovi predstavnici u Narodnoj Skupštini.

projekta “Na kafi sa narodnim poslanikom”, koji TOC realizuje uz podršku “Trag fondacije”, udruženja CRTA, Nacionalne koalicije za decentralizaciju i Fondacije Slavko Ćuruvija, a uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).