Proteklog vikenda, u periodu od 21 do 23. aprila 2017. godine, TOC započeo proces Strateškog planiranja u okviru CSOnnect programa podrške organizacijama civilnog društva.

U protekla tri dana TOC tim i saradnici relevantni za rad TOC-a radili su na izradi početnih osnova strateškog plana,. Grupa je osmišljavala misiju i viziju TOC-a, izlistavala prednosti i pretnje, a na kraju su napisani i strateški pravaci i ciljevi koji predstavljaju osnove budućeg strateškog plana.

Strateški plan biće izrađem na period 2018-2021 godina.

Proces strateškog planiranja realizovan je uz pomoć eksterne facilitatorke Tatjana Obradović Tošić.

Paralelno sa izradom strateškog plana TOC-a, u okviru projekta Klikni realno, članice mreže OCD istočne Srbije koje se bave životnom sredinom očekuju treninzi za jačanje kapaciteta organizacija iz oblasti strateškog planiranja, javnog zagovaranja za životnu sredinu, i izradu i praćenja javnih politika.

Timočki omladinski centar jedna je od 11 organizacije koje su dobile institucionalni grant u okviru „Programa podrške civilnom društvu u Srbiji u oblasti žaštite životne sredine (CSOnnect)“, Regionalnog centra za životnu sredinu za Centralnu Istočnu Evropu – REC kancelarija u Srbiji, uz finansisjku podršku Švedske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj i Kraljevine Švedske. TOC ovaj projekat realizuje u partnerstvu sa Resusrs centrom Bor, Omladinom JAZAS-a Požarevac i Krovnom organizacijom mladih Srbije.