Danas, 21. aprila 2017. godine, počele su prijave za ovogodišnju 5. WebDan konferenciju. Kao što smo već pisali WebDan konferencija, u godini u kojoj proslavlja prvi mali jubilej,  prvi put biće organizovana u dva grada. Petu godinu za redom Bor će domaćin ovog IT događaja, dok će WebDan konferencija po prvi put biti realizovana i u Zaječaru.

WebDan konferencija biće organizovana u periodu od 12. do 14. maja 2017. godine. Prva dva konferencije rezervisani su za predavanja i panele, dok će svi učesnici konferencije imati priliku da trećeg dana posete kasnoantički lokalitet FelixRomuliana. Pored toga što predstavlja jedan od najznačajnihi kulturno-istorijskih spomenika Timočke Krajine, organizatori su odabrali baš Felix Romuliana za izlet zbog multimedijalnog infomacionog i edukativnog centra, koji od 2016. godine čini sastavni deo ovog kasno-antičkog lokaliteta pod zaštitom UNESCO-a.

Takođe, kao i prethodnih godina, tako će i ove biti organizovana WebNoć u okviru koje će kragujevački bend Kepa i Free Spirits, predovđeni Kepom bunjarem kultnog benda Smak, biti zadužen za dobru atmosferu i dobro raspoloženje učesnika konferencije.

Prijave možete naći na linku.

Sve infromacije nalaze se na zvaničnom sajtu WebDan konferencije, gde možete naći i predavače, preporuke za smeštaj u Boru i Zaječaru, a uskoro i agendu konferencije. Nove infromacije možete pratiti i putem facebook stranica TOC-a i WebDana, kao i putem twitter naloga TOC-a i WebDana.

Konferenciju #WebDan realizuje Timočki omladinski centar u partnerstvu sa Udruženjem WebDan, kroz istoimeni projekat, uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.