Udruženje GITARIJADA raspisuje konkurs za učešće bendova i drugih muzičkih autora na kompilaciji “Istočna Srbija-TO SMO MI!(DA LI SE ČUJEMO)”. Konkurs se raspisuje u okviru projekta koji GITARIJADA realizuje uz podršku TRAG fondacije, a koji za cilj ima povećanje svesti građana, a pre svega mladih o demokratskim procesima i važnosti učestvovanja u političkom životu pre svega na lokalnom nivou kao i promocija demokratskih vrednosti kroz muziku. Muzičari koji žele da se prijave na ovaj konkurs treba da napišu tekst pesme na temu demokratije, demokratskih procesa i političkog sistema ali na afirmativan način i koji će kroz svoje pesme da pozovu građane na aktivnije učešće u političkom životu.
Pravo učešća na Konkursu imaju muzički autori iz Timočke Krajine Prijave za učešće na Konkursu za kompilaciju “Istočna Srbija-TO SMO MI!(DA LI SE ČUJEMO) se popunjavaju isključivo elektronskim putem – slanjem kontakta benda i teksta pesme na mail zagitarijada@gmail.com . Konkurs je otvoren od 15.12. 2016. godine do 15.01.2017. godine u 24:00. Nepotpune, neblagovremene i prijave koje nisu u skladu sa uslovima konkursa, neće se uzeti u razmatranje za kompilaciju. Bendovi koji budu odobrani biće kontaktirani putem maila i telefona do 20.01.2017. godine.
Ova kompilacija je deo projekta “Istočna Srbija-TO SMO MI!(DA LI SE ČUJEMO)” koji realizuje udruženje GITARIJADA uz podršku TRAG fondacije.