nedelja-parlamentarizma-3Popijte kafu sa vašim poslanikom i iskoristite priliku da dobijete direktne odgovore na pitanja koja su vama važna!

Dragi sugrađani i sugrađanke, pozivamo vas da u petak 11. novembra 2016. godine u Boru, u periodu od 18 do 19 časova dođete u Kafić “Hollywood” u Boru i popijete kafu sa vašim narodnim poslanikom, dr Branislavom Mihajlovićem.

Iskoristite priliku da direktno, oči u oči, postavite pitanje, predložite inicijativu, saznate iz prve ruke sve ono što vas zanima o radu Narodne skupštine i narodnih poslanika.

“Kafa sa poslanikom/com Istočne Srbije” organizuju Nacionalna koaliacija za decentralizaciju i Timočki omladinski centar u partnerstvu sa Narodnom Skupštinom Republike Srbije i inicijativom Otvoreni parlament. Kafa sa poslanikom/com organizuje se pored Bora još u četiri grada u Nišu, Trsteniku, Loznici, Kruševcu i Kragujevcu.

Akcija je deo aktivnosti u okviru Nedelje parlamentarizma, foruma o učešću građana u demokratskim procesima, koji ima za cilj da ukaže na značaj otvorenosti parlamenta kao institucije i otvori mogućnost komunikacije između građana i njihovih direktno izabranih predstavnika.

Nedelja parlamentarizma je projekat koji realizuje inicijativa Otvoreni parlament u saradnji sa Narodnom skupštinom Republike Srbije i brojnim lokalnim partnerima.

Takođe, akcija je deo i projekta “Na kafi sa narodnim poslanikom”, koji TOC realizuje uz podršku “Trag fondacije”, udruženja CRTA, Nacionalne koalicije za decentralizaciju i Fondacije Slavko Ćuruvija, a uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Cilj projekta je uspostavljanje i kreiranje mehanizama dijaloga između izabranih narodnih poslanika i građana istočne Srije, kako bi građani povećali učešće u formulisanju javnih politika. Nakon Nedelje parlamentarizma, TOC u okviru projekta “Na kafi sa narodnim poslanikom” planira da poveže svih 7 poslanika/ca istočne Srbije, sa preko 200 građana/ki, kroz organizovanje još ovakvih tribina u gradovima istočne Srbije.

Kafa sa poslanikom/com, prilika da razgovaramo o temama koje su nama važne!

Nedelja parlamentarizma predstavlja seriju događaja koji za cilj imaju bolje povezivanje i upoznavanje građana i građanki Srbije sa radom Narodne skupštine. Cilj je da se serijom različitih događaja otvori prostor za debate o učešću građana u demokratskim procesima, značaju otvorenosti parlamenta kao institucije, kao i različitim načinima komunikacije između građana i njihovih direktno izabranih predstavnika.

Nedelju parlamentarizma organizuje Narodna skupština Republike Srbije u saradnji sa inicijativom “Otvoreni parlament”.