Volonterski kampovi Photo by Dusan MilojevicTo što nemaš para, možda ni pasoš, ne znači da ovog leta ne možeš da pričaš na engleskom, upoznaš prijatelje iz celog sveta, otputuješ i  stekneš veštine za koje ćeš dobiti i sertifikat.

Ovog leta u Srbiji se organizuje 47 međunarodnih volonterskih kampova, koji su otvoreni i za učesnike iz Srbije. Smeštaj i hrana na kampovima su obezbeđeni, uvek je u planu ekskurzija, a sve što se plaća su put i participacija za učešće od 2000 dinara, koja se u potpunosti vraća kada se vratite sa kampa i popunite evaluaciju.

Nije vam potrebna nikakva veština, obrazovanje ili posebna kvalifikacija da biste učestvovali na kampu. Jedini je uslov da imate između 18 i 30 godina i da želite da učestvujete. Mesta se popunjavaju po principu „ko se pre prijavi“.

Izdvajamo za vas nekoliko kampova na kojima još uvek ima mesta:

U avgustu, 13 slobodnih mesta:

U septembru, 14 slobodnih mesta:

Sredstva za (su)finansiranje volonterskih kampova obezbeđena s  putem Javnog poziva Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije za programe i projekte podrške mladima u obrazovanju, vaspitanju, bezbednosti, zdravlju i participaciji i deo su programa MLADI SU ZAKON.

Vidimo se na kampovima!