IMG_1877Mladi iz zaječarskog i borskog okruga, predstavnici udruženja mladih i za mlade i neformalnih grupa mladih, učenika prvog kruga konkursa Mladi su zakon, proteklog vikenda prošli su obuku za pisanje projekata i praćenje projektnog ciklusa. Obuka je održana u periodu od 15. do 16. jula 2016. godine, održana u kompleksu Etno Jelašnica, u selu Jelašnica nadomak Knjaževca.

U toku obuke dvadesetoro mladih iz Zaječara, Bora, Knjaževca, Kladova i Majdanpeka imali su priliku da sa trenerima zajedno prokomentarišu i prodiskutuju o projektnim idejama koje su dostavili za prvi krug konkursa Mladi su zakon 2016. Takođe nakon diskusije imali su prilike da čuju sugestije kako da pre dostavljanja predloga projekte za 2. krug konkursa, svoje ideje poboljšaju i usavrše, te svoje predloge projekta na taj način učine uspešnijim.

Takođe, učesnici obuke su upućeni i u izgled formular Ministarstv omladine i sporta koji će njihove grupe popunjavati, kako i konkurisale na drugom krugu konkursa Mladi su zakon 2016 – Zaječarski i Borski okrug. Tom prilikom razjašnjene su sve potencijalne nejasnoće koje je doneo novi formular.

Učesnicima tj. udruženjima mladih i za mlade i neformalnim grupama, čiji su oni i bili predstavnici na obuci, dat je rok da do 5. avgusta pošalju predloge svojih projekata Resurs centru za Zaječarski i Borski okrug, Odredu izviđača „Đorđe Simeonović“. Oni bi trebalo da dostave popunjene obrsce koji se nalaze u prilogu ove vesti.

Učesnici drugog kruga konkursa rezultate konkursa tj. odluku komsije koji predlozi projekata će biti finansirani kroz program Ministarstva omladine i sporta Republike Srije, Mladi su zakon 2016, mogu očekivati 10. avgusta.

Neformalne grupe, kao i udruženja mladih koja budu prošla konkurs, svoje projkte će realizovati u periodu od od 12. avgusta do 31. oktobra 2016. godine.

Obuku je orgnizovao Resurs centar za Zaječarski i Borski okrug, Odred izviđača „Đorđe Simeonović“ iz Zaječara, u partnerstvu sa Timočkim omladinskim centrom. Treneri na obuci bili su Goran Radisavljević i Ivan Živković, dugogodišnji treneri u oblasti pisanja projekata i praćenja projektnih ciklusa za program Mladi su zakon.

Prојеkаt „МLАDI SU ZАKОN – Zајеčаrski i Borski оkrug“, sprоvоdi Odred izviđača „Đorđe Simeonović“ iz Zaječara, u partnerstvu sa Тimоčkim оmlаdinskim cеntаrom, a uz podršku Мinistаrstva оmlаdinе i spоrtа Rеpublikе Srbiје.

Prilog2-Obrazac_budzeta_projekta

Prilog2a-Obrazac_narativnog_budzeta_projekta

Prilog 1 – Obrazac za pisanje predloga OVP