mladi su zakon MSZ2Ovog leta kroz program „Mladi su zakon“ možeš da učestvuješ i otputuješ na jedan od 35 međunarodnih volonterskih kampova u Srbiji, da sa drugarima iz inostranstva upoznaš neki drugi kraj Srbije, gde ćeš volontirati i učiniti nešto lepo za tu zajednicu.

Mladi istraživači Srbije – Volonterski servis Srbije, u saradnji sa Resurs centrom za Zaječarski i Borski i okrug Odredom izviđača „Đorđe Simeonović“ iz Zaječara i Timočkim omladinskim centrom i preko 30 partnerskih organizacija, objavljuju poziv za volontere i volonterke iz svih delova Srbije koji žele da učestvuju na jednom od 35 međunarodnih volonterskih kampova koji će se tokom leta održati širom Srbije.

Na volonterskim kampovima se rade poslovi od javnog značaja, a kampovi okupljaju volontere iz celog sveta. Učešće na kampovima od 7 do 14 dana je besplatno, ali sami plaćate put, kao i depozit od 2000 dinara, koji vam se vraća po povratku sa kampa.

Osim nezamenjivog osećaja da rade nešto korisno i vredno za lokalnu zajednicu mladi razmenjuju iskustva, upoznaju nove kulture i običaje i stiču prijateljstva za ceo život.

Zato ne propustite da ove godine probate neki od međunarodnih volonterskih kampova u Srbiji i sami upoznate neke delove sopstvene zemlje u kojima do sada nikada niste bili.

Brzo na internet stranicu kampovi.mis.org.rs da pregledate sve te izvanredne mogućnosti za volontiranje i čim uspete da se odlučite za jedan ili nekoliko kampova prijavite se odmah, a kao i do sada mesta se raspoređuju po sistemu: “ko prvi pošalje prijavu, dobija mesto na kampu”! Interesovanje je veliko a na svakom kampu su otvorena po dva mesta za nacionalne volontere, dok su ostala mesta za međunarodne.

Kada popunite prijavu dođite do nas da je potpišete, pa da vas šaljemo! Možete nas naći u prostorijama Odreda izviđača „Đorđe Simeonović“ Zaječar, Vašarište bb, ponedeljkom u periodu od 20 do 21h, a kontaktirati i putem maila zajecar.scouts@gmail.com. Takođe Prijavu možete popuniti i u kancelarijama Timočkog omladinskog centra, kontakt tačke Mladih istraživača Srbije, Zorana Radmilovića 5a, koji možete kontaktirati putem maila office@toc.rs ili na telefon 019/441-091.

Sredstva za (su)finansiranje 35 volonterskih kampova obezbeđena su kroz projekat Mladih istraživača Srbije „Nacionalni program volontiranja mladih MLADI SU ZAKON“ finansiranog od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i deo su programa MLADI SU ZAKON.

Ako si više zainteresovan/a da sa svojim drugarima organizuješ i da uradiš nešto korisno u svom mestu, vidi OVDE otvoren konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata.

Vidimo se!