mszResurs centar za Zaječarski i Borski okrug, Odred izviđača „Đorđe Simeonović“ Zaječar u partnerstvu sa Timočkim omladinskim centrom i uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, u okviru programa MLADI SU ZAKON raspisuje

KONKURS
za finansiranje OMLADINSKIH VOLONTERSKIH PROJEKATA
u cilju PODSTICANjA AKTIVIZMA I VOLONTIRANjA MLADIH u Zaječarskom i Borskom okrugu.

Ako ste kreativni, hrabri, humani, ako želite da omogućite kvalitetniji život vršnjacima, mladima ali i drugim sugrađanima u svojoj lokalnoj zajednici i imate između 15 i 30 godina, učestvujte u programu MLADI SU ZAKON koji se realizuje sedmu godinu za redom u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih širom Srbije!

Konkurs je namenjen kreativcima, koji kroz aktivno učešće mladih i volontersko angažovanje želite da u svojoj lokalnoj sredini:

  • Učestvujete u uređenju javnih prostora u kojima mladi provode slobodno vreme ili drugih prostora od javnog interesa i/ili organizujete aktivnosti za lokalnu zajednicu, a naročito za mlade u tim prostorima
  • Učestvujete u akcijama zaštite životne sredine
  • Promoviše očuvanje kulturne baštine
  • Promovišete međugeneracijsku saradnju
  • Promovišete razumevanje, toleranciju i jednake šanse za sve mlade
  • Promovišete zdrave i bezbedne stilove života
  • Organizuje IKT edukaciju
  • Promovišete solidarnost i humanost
  • Ili imate nove, kreativne i inovativne ideje za poboljšanje života u vašoj zajednici

KO MOŽE DA SE PRIJAVI:

Na konkurs mogu da se prijave udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sastavljene od najmanje pet članova, kao što su đački ili studentski parlamenti, razne omladinske sekcije i druge grupe mladih sa teritorije zaječarskog i borskog okruga. Neformalne omladinske grupe moraju imati minimum jednu punoletnu osobu.

KAKO DA SE PRIJAVITE?

Prijavite se na Konkurs slanjem popunjenog obrasca za pisanje predloga omladinskog projekta do 10. jula 2016. godine na email: zajecar.scouts@gmail.com, ili poštom na sledeću adresu: Odred izviđača „Đorđe Simeonović“ Zaječar, Vašarište bb, 19000 Zaječar, sa naznakom: „MLADI SU ZAKON – prijava na konkurs“.

Smernice za podnošenje projektnih ideja i prijavni formular možete preuzeti u prilogu ovog poziva, ili na omladinskom Internet portalu: www.mos.gov.rs/mladisuzakon, kao i na i sajtu ovogodišnjeg Nacionalnog programa volontiranja mladih: www.kampovi.mis.org.rs. Za sva pitanja vezano za procedure prijavljivanja na konkurs za zaječarski i borski okrug možete se obratiti: Odredu izviđača „Đorđe Simeonović“ putem elektronske pošte na email: zajecar.scouts@gmail.com.

Prijavi se na konkurs koji traje od 15. juna do 10. jula 2016. godine!

Poziv na konkurs Mladi su zakon 2016

Obrazac za pisanje predloga OVP 2016