Timočki omladinski centar uz finansijsku podršku Kancelarije za evropske integracije raspisuje
KONKURS
za odabir neformalnih grupa za organizuju interkulturalne večeri u Zaječaru
Projektom „Zanimljiva geografija Evropske unije“ želimo da među mladima u Zaječaru promovišemo mogućnosti, vrednosti i bogatstvo kulturoloških različitosti Evropske unije kroz niz aktivnosti od kojih je jedna interkulturalno veče kreirano od strane mladih za mlade kada će predstaviti neku od država članica EU.
Mladi iz Srbije retko putuju van granica svoje zemlje, najčešće samo tokom maturskih ekskurzija ili raspusta u poseti rodbini u inostranstvu, samim tim nemaju prilike da upoznaju druge kulture što često dovodi do netolerancije i predrasuda prema drugim narodima.
Dugoročno gledano najviše koristi od pristupanja Republike Srbije EU imaće mladi u kojoj vide svoju budućnost i šanse. Zato je bitno da pre nego što Srbija postane članica EU mladi upoznaju kulture naroda sa kojima će jednog dana živeti u zajednici.
Ovaj konkurs namenjen je srednjoškolcima, učenicima zaječarskih srednjih škola, uzrasta od 15-19 godine, koji okupljeni u neformalne grupe od minimum 5 članova žele da sami osmisle i volonterski organizuju interkulturalno veče za svoje vršnjake, roditelje i sugrađane tokom koje će predstaviti jednu od država članica EU po svom izboru.
Potrebno je da nam u tabelama prijavnog formulara ukratko opišete koju biste državu članicu EU predstavili, zašto baš nju i na koji kreativni način i isto tako navedete šta vam je sve potrebno od materijala jer ćemo moći da podržimo vašu ideju u iznosu od 40.000 dinara.
Prijavite se slanjem popunjenog prijavnog formulara (obrasca dostupnog na kraju ove vesti) elektronskom poštom na konkurs@toc.rs sa naznakom „Prijava za interkulturalno veče“ do srede 30. septembra 2015. godine.
Tim TOC-a će od pristiglih prijava do 2. oktobra 2015. godine odabrati najbolje četiri ideje i sa članovima ovih neformalnih grupa dalje razvijati i planirati ove aktivnosti.
Planirano je da se interkulturalno veče održi 16. oktobra 2015. godine (na TOC-ov 11. rođendan) u popodnevnim/večernjim časovima na Trgu oslobođenja (Skveru) u Zaječaru ili drugoj lokaciji na otvorenom (dogovor sa grupama). U slučaju lošeg vremana odrediće se i alternativne lokacije.
Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati elektronskom poštom na office@toc.rs sa naznakom „Pitanje u vezu EU promocije“, telefonom na brojeve 019/441091 i 069/4441091 ili lično u našim kancelarijama u ulici Zorana Radmilovića 5a, 3. sprat, stan 12 radnim danima od 10-14h.
Projekat “Zanimljiva geografija Evropske Unije” sprovodi Timočki omladinski centar, finansira Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije.