11156784_974766362556782_383157985_n.jpgVolonteri Timočkog Omladinskog Centra i Omladine JAZAS-a Zaječar uličnom akcijom na Trgu Oslobođenja obeležili su Medjunarodni dan planete Zemlje.
Slučajni prolaznici koji su uredno bacali svoje otpatke u kante  bili su nagrađeni lajkom i medaljom, dok je još jedanput prezentovan reciklažni kondomat, koji je neformalna grupa “Infinity energy” napravila u sklopu programa Mladi su zakon.
Dan planete Zemlje ili Dan Zemlje (eng. Earth Day) obeležava se 22. aprila u više od 150 zemalja širom sveta. Namera je da ljude širom sveta podseti u kakvom je stanju priroda planete na kojoj žive, kao i da se stanovništvu ukaže na probleme ekosistema, na zagađenje naseljenih mesta i na to kako poboljšati kvalitet životne sredine.
Volonteri Timočkog Omladinskog Centra i Omladine JAZAS-a takođe su već u nedelju 19.aprila  podržali akciju čisćenja i uređenja Paviljona na park šumi Kraljevica i još jedanput podsetili na neophodnost i značaj odgovornog ekološkog ponašanja.