kondomat-1.jpgNa svečanosti povodom Međunarodnog dana volontera i završnoj aktivnosti programa Mladi su zakon, u petak 5. decembra 2014. godine, proglašeni su najbolji projekti u 5 kategorija na nivou cele Srbije.
Nakon što je izabran za najbolji na nivou zaječarskog okruga, Reciklažni kondomat je opravdao očekivanja i poneo titulu najboljeg na nivou cele Srbije, u kategoriji Zdravi stilovi života.
Svi prisutni na završnoj aktivnosti programa Mladi su zakon, održanoj u Domu omladine u Beogradu, predstavnici resurs centara iz svih 25 okruga Srbije koju su učestvovali u programu, kao i predstavnici nagrađenih neformalnih grupa i udruženja mladih imali su priliku da vide kako izgleda i na kom principu radi nagrađeni Reciklažni kondomat.
Reciklažni kondomat je automat poput kafemata, kod koga se umesto novca ubacuje pet ili met ambalaža, a zatm se umesto kafe dobija kondom. Ambalaža koja se bude prikupila u reciklažnom kondomatu, biće prodavana reciklažnim centrima, a novac će ići u humanitarne svrhe.
Neformalna grupa mladih iz Zaječara Infinity energy, jedna je od 10 neformalnih grupa i udruženja mladih, čiji je omladinski  volonterski projekat finansiran kroz program Mladi su zakon – Zaječarski okrug, a uz podršku Timočkog omladisnkog centar i Ministarstva omladine i sporta.
Povezani linkovi: