Na današnji dan, pre tačno 10 godina, priča Timočkog omladinskog centra krenula je iz tadašnjeg kultnog Doma omladine na Kraljevici. Ekipa mladih Zaječaraca imala je želju da svojim sugrađanima ponudu nešto novo i da svojom kreativnošću i idejama doprinesu boljem životu mladih u Zaječaru. Od 2004. godine do danas prošao je veliki broj mladih koji su dali deo sebe i svoje kreatvinosti i time doprineli razvoju Timočkog omladinskog centara. Bilo je tu puno volontera, saradnika, partnerskih organizacija koje su želele da Timočki omladinski centar uspešno sledi svoju viziju i tako omogući mladim Zaječarcima bolji život. Zahvaljujemo se svima njima jer da njih nije bilo, i da nisu i dalje uz nas, ni TOC ne bi bio ovo što je danas.
 
U narednih nekoliko rečenicia, možete pročitati i šta je o naših prethodnih 10 godina, rekao izvršni direktor TOC-a Goran Radisvaljević. 
 
„Ideju da utičemo na društvo i poboljšamo život i položaj mladih, moji najbliži saradnici i ja realizujemo već deset punih godina. Sa ponosom mogu da kažem da sam deo tima TOC-a koji je napredovao, rastao i jačao godinama, tima koji je postao nosilac mnogih inicijativa i ideja u Srbiji. Prepoznati i od društva i od institucija, ali i od samih OCD, postali smo lideri u regionu unoseći kreativnost, prepoznatljivost i odgovornost u radu.
 
Kao predsednik, a kasnije i direktor TOC-a insistirao sam na uključivanju što većeg broja mladih koji su aktivno želeli da menjaju društvo, ali i na jačanju infrastkturalnih kapaciteta TOC-a, koji su svakom mladom čoveku mogli da pruže mogućnost da realizuju svoju kreativnost i osećaj pripadnosti i dobrodošlosti.
 
Tokom ovih godina vrednog rada, TOC se može pohvaliti na desetinama realizovanih projekata, i početih programa koji ostavljaju prostor da se novi, mladi ljudi uključe i nastave sa idejom koju smo sa tako velikim entuzijazmom počeli te 2004. godine i da obeležavanje narednih jubileja postojanja i uspešnosti ostane na njima.“
 
Mi ćemo i dalje nastaviti da sledimo svoju viziju još dugo i nadamo se proslaviti još mnogo jubileja i sa nekim novim mladim ljudima.