Klikni-realno-fotka.jpgTimočki omladinski centar kao servis mladih i za mlade i dalje svoje aktivnosti usmerava na edukaciju i brigu o bezbednosti mladih na Internetu, ovaj put kroz projekat Klikni realno.
U toku protekle, 48. Gitarijade, volonteri TOC-a, CAZAS-a i Omladine JAZAS-a Požarevac i Zaječar relizovali su jednu od aktivnosti ovog projekta. Naime oni su na nekoliko punktova u Zaječaru, ali i samom prostoru Gitarijade, Kraljevici, razgovarali sa posetiocima Gitarijade i građanima Zaječara, o tome da li znaju kako da budu bezbedni dok koriste Internet. Volonteri su razgovore učinili zanimljivijim jer su svim mladim ljudima koji su želeli da pričaju sa njima na ovu temu, omogućili fotografisanje u našem Instagram bezbednom ramu, na kome su se nalazili tagovima koji vam mogu dati odgovore kako biti bezbedan i realan na Interentu, te kako reći NE mržnji i u virtuelnom i u realnom svetu. Kao zahvalnost za to što su pristali da razgovaraju o ovoj bitnoj temi koja pogađa sve mlade, ali i ostale naše sugrađane, posetioci Gitarijade i našeg štanda dobili su i promo materijal ovog projekta u vidu bedževe i flajera.
Kroz projekat Klikni realno, mladi uzrasta 15 do 17 godina, iz četiri grada Timočke krajine (Zaječara, Kladova, Negotina, Boljevca) imaće priliku da prođu petodnevnu obuku za vršnjačke edukatore o bezbenom ponašanju na Internetu. S obzirom da mladi možda i najveći deo svog slobodnog vremena provode na Internetu i društvenim mrežama, ali sve češće koriste ovu globlanu mrežu i u edukativne svrhe, odnosno kao dodatno pomagalo u toku svog školovanja, neophodno je skrenuti im pažnju na to sa čime sve tu mogu da se sretnu.
TOC-ov tim trenera ima za cilj da prenese svoje znanje mladima, koji će nakon ovog treninga kroz vršnjačke edukacije u svojim školama naučiti svoje drugare kako što bezbednije da provode vreme na Internetu.
Nakon obuke kroz ovaj projekat očekuje nas još promotivnih aktivnosti u toku kojima ćemo skretati pažnju mladima, ali i deci i njihovim roditeljima kako da svi zajedno što relanije i bezbednije klikćemo.
Timočki omladinski centar ovaj projekat realizuje uz finansijsku podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.
Fotografije sa naše promotivne aktivnosti realizovane u toku 48. Gitarijade, možete naći na facebook stranici Timočkog omladinskog centra.