Timočki omladinski centar – TOC, kao resurs centar Ministarstva omladine i sporta za zaječarski okrug, petu godinu za redom realizuje program „Mladi su zakon“.
 
Kao i svake godine realizaciju smo započeli raspisivanjem konkursa za finansiranje omladinskih volonterskih projekata, 18. jun 2014. godine, kroz koje će udruženja mladih i nefromalne omladinske grupe promovisati
volonterizam, aktivizam i humanost u Zaječarskom okrugu.
 
Od početka ovogodišnjeg programa, u gradovima zaječarskog okruga organizovali smo Info sastanke, u toku kojih je
mladima iz Knjaževca, Boljevca, Sokobanje i Zaječara predstavljen ovogodišnji konkurs, uslovi konkursa, kao i
datumi realizacije programa.
 
Ono što nas očekuje u narednom periodu jeste zatavranje konkursa, 25. jula 2014. godine, do kada mladi između 15 i 30 godina iz zaječarskog okruga, koji su kreativni, hrabri, humani, žele da omoguće kvalitetniji život svojim vršnjacima, ali i drugim sugrađanima u svojoj lokalnoj zajednici, mogu dostaviti Timočkom omladinskom centru popunjene prijavne formulare sa predlozima svojih projekata. Prijavne formulare svi zainteresovani mogu preuzeti na sajtu Timočkog omladinskog centra.
 
Rezultati konkursa će nakon odluke komisije biti objavljeni 10. avgusta 2014. godine, na sajtu Timočkog omladisnkog centra, kao i fejsbuk stranici Mladi su zakon – zaječarski okrug.
 
Vrednost jednog omladinskog volonterskog projekta može iznositi od 40.000 do 100.000 dinara.
 
Neformalne omladinske grupee, kao i Udruženja mladih koja budu prošla konkurs, svoje projkte će realizovati u periodu od od 12. avgusta do 1. novembra 2014. godine.
 
U toku avgusta resurs centar za zaječarski okrug realizovaće i obuku za pisanje prjekata i praćenje projektnog ciklusa, kada će mladi čiji predlozi projekata budu prošli na konkursu imati priliku da se upoznaju sa dokumentacijom i uslovima konkurisanja na drugim programima Ministarstva omladine i sporta, kao i kod drugih donatora. Ovom obukom želimo da mladima pružimo motivaciju i dodatnu podršku u daljem radu.
 
Kao deo programa Mladi su zakon, ovog leta Mladi istraživači Srbije uz podršku Ministarstva omladine i sporta i 27 resurs centara širom Srbije, realizovaće volonterske kampove u poplavama pogođenim područijima. Svi zainteresovani mladi mogu se više o samim kampovima kao i o prijavama za iste informisati u prostorijama Timočkog omladinskog centra u Zaječaru, ul. Nikole Pašića 37, III sprat.