Resurs centar Ministarstva omladine i sporta za zaječarski okrug, Timočki omladinski centar – TOC, organizovao je u utorak 1. jula 2014. godine, Konferenciju za medije i Info sastanak povodom raspisivanjao Konkursa za finansiranje omladinskih projekata u cilju podsticanja aktivizma, volonterizma i humanosti mladih u okviru programa “Mladi su zakon”. 
 
Na konferenciji su govorili Ivan Živković, menadžer projekta, Aleksandar Krstić, predstavnik UG Duh istoka, čiji je projekat poneo titulu najboljeg u okviru programa Mladi su zakon – zaječarskiokrug 2013, kao i Dunja Marušić, koordinator za odnose sa javnošću TOC-a.
 
Na početku info sastanka Dunja Marušić rekla je nešto više o samom programu Mladi sa zakon, koji Ministarstvo omladine i sporta i Timočki omladisnki centar, kao Resurs centar za zaječarski okrug relizuju već petu godinu uzastopno. U Zaječarskom okrugu je u proteklih 5 godina u okviru ovog programa finansirano 25 omladinskih projekata, realizovanih od strane Udruženja mladih, kao i neformalnih omladinskih grupa iz Zaječara, Knjaževca, Sokobnje i Boljevca.
 
O tome kako je bilo jednoj nefromalnoj grupi mladih, kao što je Duh istoka, dok su pripremali, a kasnije i realizovali svoj projekat pod nazivom Vremeplov govorio je Aleksandar Krstić, član UG Duh istoka. On nas je podseti kako je kroz njihov Vremeplov izgledalo vratiti se na jedan dan u Zaječar iz ’50-ih i ’60-ih godina 20. veka, u okviru koga su oni prikupljali humanitarnu pomoć u vidu odeće za članove Udruženja „Rime“, koje okuplja decu i mlade sa posebnim potrerbama.
 
Ivan Živković, menadžer projekta Mladi su zakon – Zaječarski okrug predstavio je ovogodišnji Konkurs za finansiranje omladisnkih volonterskih projekata u okviru programa „Mladi su zakon“. On je prisutnima predočio da Konkurs ove godine ima akcenat na humanosti, odnosno da projekti koje budu realizovali mladi, zbog prirodne katastrofe koja je proteklih meseci zadesila Srbiju, moraju imati humanitarni karakter i na neki način budu usmereni na područja pogođena poplavama, kroz šta će mladi promovisati solidarnost i humanost. Pored ovoga teme konkursa su promovisanje međugeneracijske saradnje, zdravih i bezbednih stilova života, preduzetničkog duha, ali i učestvovanje u uređenju javnih prostora u kojima mladi provode svoje slobodno vreme i/ili organizuju aktivnosti za mlade u tim prostorima.
 
Na konkurs se mogu prijaviti mladi između 15 i 30 godina, koji su kreativni, hrabri, humani, žele da omoguće kvalitetniji život svojim vršnjacima, ali i drugim sugrađanima u svojoj lokalnoj zajednici.
 
Konkurs je otvoren od 18. juna do 25. jula 2014. godine,  a rezultati konkursa će nakon odluke komisije biti objavljeni 10. avgusta 2014. godine, na sajtu Timočkog omladisnkog centra, kao i fejsbuk stranici Mladi su zakon – zaječarski okrug 
 
 
Vrednost jednog omladinskog volonterskog projekta može iznositi od 40.000 do 100.000 dinara.
 
Nevladine omladinske organizcaije, kao i Udruženja mladih koja budu prošla konkurs, svoje projkte će realizovati u periodu od od 12. avgusta do 1. novembra 2014. godine.
 
Za sve dodatne informacije molimo Vas da kontaktirate kancelarije TOC-a na telefon 019 441091 ili na e-mail office@toc.rs.