Resursni centar Ministarstva omladine i sporta za zaječarski okrug, Timočki omladinski centar – TOC, u utorak 1. jula 2014. godine, organizovaće Konferenciju za medije i Info sastanak povodom početka Konkursa za finansiranje omladinskih projekata u cilju podsticanja aktivizma, volonterizma i humanosti mladih u okviru programa “Mladi su zakon”.
Konferencija za medije biće održana u Velikoj sali Regionalne privredne komore u Zaječaru (Nikole Pašića 37, V sprat), sa početkom u 12 časova, nakon čega će uslediti i Info sastanak.
Na sastanku će govoriti
1. Ivan Živković, menadžer projekta
2. Predstavnik  Udruženja mladih Duh istoka
Na konferenciji za medije biće prezentovan konkurs, a prisutni će saznati više o uslovima konkursa, kao i koji su osnovni kriterijumima za vrednovanje predloženih ideja.
U skladu sa Zakonom o mladima i Nacionalnom strategijom za mlade, Ministarstvo omladine i sporta u partnerstvu sa 26 Resurs centara, petu godinu za redom pruža podršku udruženjima mladih i neformalnim omladinskim grupama širom Srbije da kroz obuku i realizaciju omladinskih projekata podstiče aktivizam i volonterizam u svojim lokalnim zajednicama.
Da bi se stvorili uslovi da se podrže aktivni mladi ljudi koji žele da doprinesu boljem životu u mestu u kome žive, Ministarstvo omladine i sporta je u saradnji sa Resurs centrima širom Srbije tokom prethodne četiri godine finansiralo oko 700 omladinskih volonterskih projekata. Tokom ovog programa omogućeno je da više od 1000 udruženja mladih i neformalnih omladinskih grupa prođe obuku za pisanje projekata i upravljanja projektnim ciklusom.
Info sastanci će u toku prve nedelje jula biti organizovani i u ostalim mestima zaječarskog okruga, o čemu ćete blagovremeno biti obavešteni na fejsbuk stranici Mladi su zakon-zaječarski okrug.
Prijavni formular i smernice konkursa možete pronaći na sajtu Timočkog omladinskog centra