Timočki omladinski centar – TOC, u saradnji sa parterima iz NVO Alternativa iz Bora, u četvrtak 5. juna 2014. godine, u Velikoj sali Regionalne privredne komore u Zaječaru organizovao je Tribinu „Umreži se“. Nakon tribine volonteri NVO Alternative Bor i TOC-a izveli su i javni performans u okviru koga su, Trgu oslobođenja u Zaječaru pokazali najgore oblike diskriminacije žena.

Na tribini „Umreži se“ o toleranciji, rodnoj ravnopravnosti, diskriminaciji žena, kao i važnosti umrežavanja govorile su  Marina Sinanović, u ime Ženske mreže, zatim Dragoslava Đokić, članica UO Udruženja poslovnih žena Timočke krajine, kao i Selena Ristić Vitomirović, direktorka Dečijeg centra iz Zaječara. Tom pilirkom predstavljen je koncept delovanja Ženske mreže, kao i prednosti umrežavanja, a sve u cilju efikasnijeg i efektivnijeg rešavanja problema sa kojima se žene danas suočavaju.

Po završteku tribine, na Trgu oslobođenja u Zaječaru priređen je performans u okviru koga su volonteri obe organizacije prikazali prisutnim slučajnim prolaznicima najgore oblike diskriminacije, koji se događaju oko nas, a kojih građani najčešće nisu ni svesni. Cilj performansa bio je da nevede one koji su svesni postojanje diskriminacije u njihovom okruženju, da se aktiviraju i bore protiv različitih vidova diskriminacije žena u radnom pravu.

U toku performansa na štandovima su volonteri delili promotivni materijal, razgovarali sa sugrađanima o tome koliko su upoznati sa temom diskriminacije žena, ali i da li znaju za primere diskriminacije u njihovom okruženju.

Tribina „Umreži se“, kao i performans projektne su aktivnosti projekta „Diskrimancija žena u radnom pravu“, koji realizuje NVO Alternativa Bor u partnerstvu sa Timočkim omladinskim centrom. Projekat je finansiran kroz program Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije.