Timočki omladinski centar – TOC, u saradnji sa parterima iz NVO Alternativa iz Bora, u četvrtak 5. juna 2014. godine organizovaće Tribinu „Umreži se“. Tribina će biti održana u velikoj sali Regionalne privredne komore u Zaječaru, u 11:30 časova. Nakon tribine volonteri NVO Alternative Bor i TOC-a izvešće javni performans u okviru koga će, u 14h na Trgu oslobođenja u Zaječaru pokazati najgore oblike diskriminacije žena u radnom pravu.

Tribini „Umreži se“ najveći fokus imaće na priči o o toleranciji, rodnoj ravnopravnosti, diskriminaciji žena, kao i važnosti umrežavanja.

Na tribini govoriće Jovanka Dinić i Marina Sinanović, u ime Ženske mreže, zatim Dragoslava Đokić, članica UO Udruženja poslovnih žena Timočke krajine, kao i Selena Ristić Vitomirović, direktorka Dečijeg centra iz Zaječara.

Po završteku tribine, na Trgu oslobođenja u Zaječaru biće priređen performans u okviru koga će volonteri obe organizacije prikazati prisutnim slučajnim prolaznicima najgore moguće oblike diskriminacije, koji se događaju oko nas, a kojih građani najčešće nisu ni svesni.

Tribina „Umreži se“, kao i performans projektne su aktivnosti projekta „Diskrimancija žena u radnom pravu“, koji realizuje NVO Alternativa Bor u partnerstvu sa Timočkim omladinskim centrom. Projekat je finansiran kroz program Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije.