Timočki omladinski centar, u saradnji sa Crvenim krstom Zaječar pokrenuo je u subotu 17. Maja 2014. godine akciju prikupljanja pomoći za ugrožene u poplavama.

Ovoj akciji istog dana priključili su se i podržali je i Odred izviđača “Đorđe Simeonović” Zaječar, Omladina JAZAS-a Zaječar, Kancelarija za mlade Zaječar, Udruženje Beta i brojne druge organizacije, firme i institucije.

Akcija prikupljanja pomoći nije gotova, trajaće dokle god to bude bilo potrebno. Pomoć u vidu dugotrajnih namirnica, sredstava za ličnu higijenu, flaširane kupovne vode, gumenih čizama, ćebadi možete donositi u prostorije Crvenog Krsta od 7 do 17 časova. Izviđači zaječarskog odreda „Đorđe SImeonović“ takođe će i narednih dana u svom Domu na Kraljevici nastaviti sa sukpljanjem neophodne pomoći za ugrožene.

Po saznanjima ZAmedia centra, građani svoju humanost i solidarnost mogu pokazati i u zaječarskom dečijem centru u Hajduk Veljkovoj ulici broj 17, od 10 do 20 sati. Pomoć ugroženim područjima može se dostaviti i Omladinskom centru Zaječarske inicijative od 10 do 24 sata.

Pomoć se prikuplja i u Javnom komunalnom Stambenom preuzeću, Javnim komunalnim preduzećima Vodovod i Kraljevica. Apoteka Zaječar prikuplja pomoć u sanitetskom meterijalu, pelenama i sredstvima za lični higijenu. Pozorište Zoran Radmilović, takodje se pridružilo naporima da se u najkraćem roku prikupi pomoć za sve ugrožene u područjima zahvaćenim poplavama. Kutije Fondacije Iskorak za prikupljanje novčane pomoći postavljene su na nekoliko lokacija u gradu.
 
Crvenom krstu Zaječar, u prethodnim danima, dali smo na raspolaganje za prevoz pomoći do ugroženih i naš kombi. Do sada smo pomogli u prevozu odeće do Svilajnca, kao i flaširane vode do Paraćina. Naši volonteri pomagaće volonterima Crvenog krsta u prikupljanju i pakovanju pristigle pomoći i u narednim danima. U toku današnjeg dana pomogli smo i zaječarskim izviđačima kao i učenicima Ekonomsko-trgovisnke škole iz Zaječara, da sa njihovih punktova prevezemo prikupljenu pomoć do Crvenog krsta Zaječar, odakle će dalje biti distribuirano do onih kojima je ta pomoć najpotrebnija.

Ukoliko niste u mogućnosti da lično dođete možete nas pozvati na broj 069 4441091 i probaćemo lično da dođemo po pomoć.