Timočki omladinski centar, u utorak 11. februara 2014. godine obeležio je Dan bezbednog Interneta. Ovom prilikom, obučeni tim trenera TOC-a, održao je u Zaječaru interaktivnu tribinu na temu bezbednog Interneta sa učenicima Specijalne osnovne i srednje škole za učenike sa smetnjama u razvoju „Jelena Majstorović“.

Cilj ovih tribina bio je da se i deci koja spadaju u marginaloizovane grupe, a takođe koriste moderne tehnologije, Internet i društvene mreže, skrene pažnja o bezbednom ponašanju na Internetu, jer su oni TOC-u, kao organizaciji koja brine o svim mladim ljudima, takođe ciljna grupa. Tribini je prisustvovalo preko 100 učesnika, među kojima su bili učenici Specijalne osnovne i srednje škole, kao i nastavnici i roditelji, koje je zanimala ova tema, ali i to kako mogu pomoći deci da budu bezbedni dok koriste Internet zbog učenja ili zabave. Učesnici tribine bili su aktivni u toku cele tribine, postavljali pitanja i diskutovali sa trenerima TOC-a svoja iskustva u korišćenju društvenih mreža i Interneta.

U utorak, u toku prepodneva, vredni volonteri TOC-a po gradu su lepili plakate, ali i pričali sa sugrađanima o pravilima bezbednog korišćenja ove globalne mreže.

Timočki omladinski centar, treću godinu za redom u saradnji sa fondom B92 i Telenorom realizovao je projekat „Centar za bezbedni internetKlikni bezbedno“. Cilj ovog projekta bila je edukacija pre svega dece i omladine , kao i njihovih roditelja, nastavnika i drugih ljudi koji su direktno uključeni u rad sa decom, o značaju  zaštite građana od nedzvoljenog, štetnog sadržaja i ponašanja na internetu, kao i načinima bezbednog korišćenja novih tehnologija. U periodu oktobar-decembar 2013. godine, TOC je održao tribine i radionice sa učenicima osnovnih i srednjih škola širom Timočke krajine, ali i sa njihovim roditeljima. Radionice su osim u Zaječaru održane i u Boru, Boljevcu, Sokobanji, Negotinu, Knjaževcu, Majdanpeku i Kladovu. 

Jedna od važnijih stvari koje su nastale u toku realizacije projekta jeste i elektronski mehanizam za prijavu nelegalnog, štetnog i neprimerenog sadržaja i ponašanja na Internetu – Net patrola. U Net patroli obučeni operateri obrađuju sve prijave koje dođu do njih, a zatim i ih prosleđuju nadležnim službama. Do sada je već bilo prijava nelegalnih sadržaja, a neki od njih su, zahvlajujući ažurnom timu Net patrole, već uklonjeni sa društveni mreža.

Timočki omladinski centar je kroz tribine za Dan bezbednog interneta, ali i druge akcije aktivno uključen i u kampanju Nacionalnog komiteta za borbu protiv govora mržnje na Internetu. Centralna manifestacija komiteta, povodom Dana bezbednog Interneta  „Tolerancijom i dijalogom protiv govora mržnje“, održana je u utorak 11. februara u Čačku. Tom prilikom najavljena je i internet platforma Kampanje za borbu protiv govora mržnje na Internetu, koja će biti predstavljena simbolično u petak, 14. februara, s obizorom da je logo kampanje srce, a što je i simbol ljubavi i ovog dana.