dan-zastite-zivotne-sredine-zajecar-5-6-9Timočki Omladinski Centar je početkom godine realizovao projekat „Znanje čuva mlade od požara“ sa ciljem edukacije mladih o rizicima i posledicama požara, kao i o pravilnom reagovanju u slučaju istih. Projekat je realizovan u partnerstvu sa Kancelarijom za mlade Grada Zaječara, Odeljenjem za vanredne situacije odnosno Vatrogasno – spacilačkim bataljanom Zaječar  i Crvenim krstom Zaječar, uz podršku direktora zaječarskih srednjih škola, a finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Slično je obeležen i Međunarodni dan zaštite životne sredine u Srbiji, 05. juna 2013, u preko 50 opština i gradova. Organizovana je zajednička akcija Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, JP Srbijašume i Ministarstva omladine i sporta posredstvom kancelarija za mlade.

U Zaječaru su, u organizaciji Kancelarije za mlade Grada Zaječara, šef Šumske Uprave Zaječar i komandir Vatrogasno – spasilačkog bataljona Zaječar, u Park šumi Kraljevica, održali edukativno predavanje na temu reagovanja u slučaju šumskog požara, kao i pokaznu vežbu gašenja istog. Učesnici su dobili brošure za mlade o zaštiti od požara.

Pored TOC-a, akciji se pridružio Odred izviđača „Đorđe Simeonović“, čiji su najmlađi članovi bili uključeni u edukaciju i pokaznu vežbu i, uz instrukcije i pomoć vatrogasno – spasilačkog tima, gasili kontrolisani požar.

Fotografije možete pogledati u galeriji na našem sajtu.