Bio je to jedan hladan zimski dan, kraj decembra 2012. Ekipa mladih entuzijasta je sedela u svom toplom kutku zvanom TOC. Poneseni novogodišnjim radostima poželeše da svoje praznično raspoloženje podele sa onima koji to najviše zaslužuju, mališanima. Tako i dođoše na ideju da obraduju dečicu iz hraniteljskih porodica time što će im pokloniti paketiće za Novu godinu.

Imali su želju i volju ali ih je sputavala ograničenost vremenom i prostorom potrebnim za realizaciju iste. Obzirom da je njihova volja i želja bila toliko jaka, rešiše da im priskoče u pomoć: Jan, koji im je istog momenta obezbedio prostor za humanitarnu žurku u prostorijama Omladinskog centra; DJ Kale, koji je rešio da svoju umetnost nesebično podeli sa drugima i na taj način privuče i zabavi ljude koji će donirati novac potreban za kupovinu paketića; Volonteri Omladine JAZAS-a Zaječar koji su pozvali svoje drugare da dođu na žurku u što većem broju.

Žurka je organizovana i uspešno realizovana u roku od 48 sati. Sakupili su novac da kupe 30 paketića za mališane. Dobru volju i želju je pokazala i Slatka kuća Swisslion-Takovo iz Zaječara, koja je poklonila kese za pakovanje paketića. Obzirom da su članovi Rotary klub Zaječar prethodno već zakazali dodelu svojih paketića mališanima iz hraniteljskih porodica, nesebično su pristali da udruženi sa ovom grupicom mladih, svi zajedno, podele sve paketiće i obraduju mališane tog petka, par dana uoči Božića. Tako je i bilo. Mališani su dobili pregršt paketića, a ova grupa omladinskih radnika je dobila pregršt ljubavi tog, toplog, januarskog dana.

Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli da ulepšamo Novogodišnje i  praznike ovim divnim mališanima.