Prethodnog vikenda, 25. – 27. maja 2012. godine održana je obuka iz oblasti pisanja projekata (razvijanje projektnih ideja u predloge projekata) i upravljanja projektnim ciklusom. Obuka je bila namenjena udruženjima mladih i neformalnim omladinskim grupama koje su učestvovale na konkursu za finansiranje omladisnih projekata „Mladi su zakon – zaječarski okrug“ , odnosno odabrane odlukom komisije.

Sudeći po evaluaciji, iskusni i zanimljivi trenerski tim, Ivan Topalović i Nenad Stojanović, učesnicima je predstavio osnovne elemente pisanja kvalitetnog predloga projekta, formulare Ministarstva omladine i sporta i detaljnije pojasnio uslove konkursa. Nakon učenja pravila uspešnog feedback-a (davanje povratne informacije) učesnici su međusobno komentarisali svoje predloge akcija kako bi ih na osnovu ovih sugestija što bolje usavršili i učinili što uspešnijim.

Učesnicima je dat rok do 1. jula 2012. godine da svoje ideje, koristeći obrasce u dnu ove vesti, pretoče u konkretne predloge projekata i ponovo konkurišu za njihovo finansiranje. Nakon ovog datuma komisija će izvršiti odabir omladinskih projekata koji će biti finansirani, a rezultati ovog odabira će biti objavljeni od 9. – 11. jula 2012. godine na našem veb sajtu.


U skladu sa Zakonom o mladima i Nacionalnom strategijom za mlade, Ministarstvo omladine i sporta u partnerstvu sa Resurs centrima po okruzima Srbije i ove godine u okviru programa MLADI SU ZAKON pruža podršku udruženjima mladih i neformalnim omladinskim grupama da kroz obuku i realizaciju omladinskih projekata podstiču aktivizam i volonterizam u svojim lokalnim zajednicama.