Ministarstvo omladine i sporta  u saradnji sa Timočkim Omladinskim Centrom – resurs centrom za zaječarski okrug predstaviće u Zaječaru Konkurs za finansiranje omladinskih projekata u cilju podsticanja aktivizma i volonterizma mladih u okviru programa „MLADI SU ZAKON“. Predstavljanje konkursa mladima iz zaječarskog okruga održaće se u velikoj sali Gradske uprave Zaječar, Trg oslobođenja br. 1, Zaječar u sredu 18. aprila. 2012. godine sa početkom u 12 časova.

U skladu sa Zakonom o mladima i Nacionalnom strategijom za mlade, Ministarstvo omladine i sporta u partnerstvu sa 25 Resurs centara nastavlja da pruža podršku udruženjima mladih i neformalnim omladinskim grupama širom Srbije da kroz obuku i realizaciju omladinskih projekata podstiču aktivizam i volonterizam u svojim lokalnim zajednicama.

Da bi se stvorili uslovi da se podrže aktivni mladi ljudi koji žele da doprinesu boljem životu u mestu u kome žive, Ministarstvo omladine i sporta je 2010. godine pokrenulo program „MLADI SU ZAKON“ i u saradnji sa Resurs centrima u 25 okruga Srbije i finansiralo 178 omladinskih volonterskih akcija realizovanih u 91 opštini i gradu u Srbiji.  Tokom ovog programa, mladi su aktivno bili uključeni u proces izrade i promocije Zakona o mladima, a program je omogućio i da oko 270 različitih udruženja mladih i neformalnih udruženja mladih prođe obuku za pisanje projekata.

Ovom sastanku prisustvovaće i učesnici programa „MLADI SU ZAKON“, koji su 2011. godine sprovodili svoje volonterske akcije i uradili mnogo za svoje lokalne zajednice, kao i predstavnici Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Predstavnici  Timočkog Omladinskog Centra koji je resurs centar za zaječarski okrug razgovaraće sa mladima, predstavnicim formalnih i neformalnih grupa o uslovima konkursa i daće sve potrebne informacije o finansiranju omladinskih projekata u zaječarskom okrugu.

Napomena: Učesnicima sastanka koji dolaze iz Knjaževca, Sokobanje i Boljevca biće refundirani putni troškovi.

Za dodatne informacije, obratite se na broj telefona 019/ 44 10 91 ili na mail office@toc.rs